Tyrigrava har gjenoppstått for motormiljøet

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

OPPEGÅRD: Onsdag ettermiddag presis klokken 17:00 var det igjen mulig å få en kaffekopp og noe å bite i på Tyrigrava. Og skal vi tro den nye driveren av serveringen er det kommet for å bli.

Arne Myhre fra Nordstrand har drevet med mat og servering siden 1964. Nå har han bestemt seg for å satse med full styrke på og tilfredsstille hele motormiljøet på Østlandet som har Tyrigrava som sitt faste samlingspunkt.

– Jeg kjørte forbi her en gang i fjor høst og registrerte at stedet var stengt og tomt. Det synes jeg var veldig merkelig og tok da umiddelbart kontakt med kommunen som jeg raskt kom i dialog med. De spurte om jeg var interresert i å leie, men jeg kom raskt frem til at en helårsdrift med åpne dører hver eneste dag, ikke ville være økonomisk forsvarlig, sier Myhre.

Arne Myhre som til daglig driver Høybråten Catering gikk i tenkeboksen og fikk til slutt til en avtale med kunstnerne som nå leier Tyrigrava.

– Kunstnerne er veldig positiv til det jeg har tenkt å bidra med. På grunn av at kjøkkenet i den gamle restauranten nå er revet ut, vil jeg forsøke å klare meg med å drive min virksomhet fra den gamle puben i 1. etage. Jeg vil foreløpig holde åpent tirsdag og onsdag frem til været blir for ille. Fra neste år vil jeg, etter å ha snakket med kommunen, forsøke meg med et serveringstelt hvor jeg skal lage grillmat i tillegg til det jeg tilbyr i dag av kaker og andre kioskvarer, sier Myhre.

I løpet av den første kvelden med servering fra Tyrigrava, var plassen utenfor stappfull av motorsykler og biler som gjennom facebook og venner og kjente hadde fått høre om den store nyheten. Igjen var det mulig å få seg en kaffe og noe å bite i langs Norges svar på Rout66.

– Alt av kaker og kaffe pluss pølsene jeg hadde med forsvant i løpet av kort tid. Jeg må innrømme at jeg ikke på noen måte hadde forestilt meg at responsen den første kvelden skulle bli slik. Jeg er 110 prosent sikker på at dette skal gå bra også i fortsettelsen. Jeg har holdt på med dette i så mange år og kan forsikre deg om at jeg ikke ville satset her om jeg ikke hadde hatt troen på konseptet, sier Myhre.

Artikkeltags