Rånerjente med eget magasin

Første utgave klar: Elin Birgitte Svendsen viser stolt frem det første eksemplaret av "Rånern" på trykkeriet. Foto: Christer Madsen

Første utgave klar: Elin Birgitte Svendsen viser stolt frem det første eksemplaret av "Rånern" på trykkeriet. Foto: Christer Madsen

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

I desember fikk Elin Birgitte Svendsen ideen om å gi ut et eget rånermagasin. Nå er første nummer trykket, med 100 siders egenprodusert rånerstoff.

DEL

Svendsen kan ikke beskyldes for å være traust og normal. Ski-jenta er en ekte råner og har nå satt i gang noe helt unik. 1. august er hennes egen rånerblad, med navnet Rånern, på plass for første gang i hyllene på Narvesen og MIX.
–Det føles litt uvirkelig. Jeg har jobbet 24 timer i døgnet i det siste for å bli ferdig, forteller hun. Det første opplaget ble trykket torsdag og er Norges første magasin for rånere.

Skriver alt selv

–Det finnes mange bilmagasiner, men rånerne har ventet på sitt eget. Så jeg bestemte meg for å lage et, sier Svendsen. Hun har reist landet rundt og snakket med rånere, og skrevet alt selv.
–Jeg har fått litt hjelp av storebroren min, Freddy, men ellers har jeg gjort alt selv. Det har vært slitsomt, men utrolig moro, sier hun. Bladet skal komme ut åtte ganger i året og ungjenta satser på å drive det alene også i fremtiden.

God respons

I tillegg til utsalg, kan også man også abonnere på bladet. Responsen har vært overveldende allerede før det har kommet i hyllene.
–Mange har bestilt abonnement allerede og det er utrolig moro at Narvesen ville selge det, sier Svendsen. Bladet inneholder varierte artikler. Både politiet, biltilsynet, trafikkskadede og rånere av begge kjønn er intervjuet, i tillegg til reportasjer fra diverse treff. Ja, til og med en 12-år gammel gutt med rånersykkel er å finne i bladet.
–Bladet har en viss harryfaktor, men det er moro å skille seg ut, smiler hun. Interessen startet for noen år siden og nå er Elin en skikkelig råner med rosa bil. Hun elsker å være harry.

Håper på Notodden-løsning

Svendsen har naturligvis også fått med seg de siste dagers bråk i Notodden.
–Jeg skjønner begge parter i denne saken. Rånerne reagerer når holdeplassen deres blir tatt vekk, men å demonstrere med dekkbrann og slike ting er unødvendig, mener hun, og håper at saken vil løse seg.
–Rånere er en gjeng som gjør veldig lite galt. Vi er bare en gjeng som holder sammen om interessen vår, mener hun. Nå tar Elin en ukes ferie etter en meget intens periode. Det har hun fortjent, ifølge moren Anita Loftheim.
–Jeg er utrolig imponert over hva hun har fått til. Hun startet på blanke ark og har nå gitt ut sitt eget magasin. Jeg er stolt, smiler moren. 1. august er hun nok enda stoltere. Da er bladet Rånern å finne i butikkhyllene, egenhendig laget av Elin Birgitte Svendsen fra Ski.


Artikkeltags