Ski-politikerne vil ha mer korps i skolene

KORPS I SKOLEN: 4.-klasse på fire barneskoler i Ski spiller korpsinstrument i skoletiden.

KORPS I SKOLEN: 4.-klasse på fire barneskoler i Ski spiller korpsinstrument i skoletiden.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

80 prosent av 4.-klassingene i Ski spiller et instrument i skoletiden. Det skal de fortsette med.

DEL

SKI: – Det blir veldig spennende å se de nasjonale prøvene for 5. klasse neste år, sier kulturskolerektor Bjørn Morten Kjærnes.

I Ski har kulturskole og grunnskole gått sammen om å gi 4.-klassinger instrumentalundervisning tre dager i uken i skole- og sfo-tid.
Dette skoleåret har 140 elever spilt korpsinstrument på skolen. Kommunestyret sørger nå for at musikken fortsetter.

Debuterer 17. mai

Utgangspunktet er den rødgrønne regjeringens Kulturskoletimen, som skulle gi skoleelever kulturskoletilbud i sfo-tiden. 170 millioner kroner ble fordelt på kommunene. Ski fikk 900.000 av dem.

De statlige pengene til Kulturskoletimen er nå falt vekk. I Ski fortsetter imidlertid satsingen. Kommunestyret har vedtatt å videreføre kulturskoletimen også neste skoleår. For høsten 2014 er det bevilget 400.000 kroner.

– Ved å omdisponere, håper jeg å få alle barneskolene med fra høsten. Sammen med skolekorpsene leker vi med tanken om et videre samspillstilbud for 5. klasse, i tillegg til å innlemme nye 4.-klassinger, sier kulturskolerektoren.

På 17. mai i år får folk i Ski høre resultatet av den lokale Kulturskoletimen. Da skal 100 4.-klassinger spille før borgertoget.

Ordfører-støtte

Ordfører Anne Kristine Linnestad ønsker å videreføre Kulturskoletimen i Ski, selv om de statlige midlene er borte.

– Det er viktig å få kulturskolen inn i grunnskolen i større grad enn det regjeringen legger opp til. Jeg har selv hatt en barndom og ungdom med korps og vet hvor viktig det er. En ting er den sosiale biten, men det å spille et instrument kan også gi en mestringsfølelse og selvtillit som smitter over på andre fag, sier Linnestad.

Artikkeltags