Heidi (19) vil bli miss Universe og solmodell

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Jeg tror jeg er bitt av missebasillen. Jeg er glad i å vise meg fram, sier Follo-jenta og vil på ingen måte karakterisere seg som en sjenert liten frøken.

DEL

SKI: I januar vant Heidi Enany (som er oppvokst i Drøbak, Ås og Ski) månedskonkurransen om å bli solmodell for solariumskjeden Brun & Blid. Nå er hun i full gang med å kvalifisere seg til miss Universe Norway.

– Vi samler poeng for å bli tatt ut til finalen. Jeg håper på å vinne den norske finalen og få reise til Las Vegas i USA for å representere Norge. Vi har havnet langt bak i rekken i mange år. Det er på tide at Norge kommer fram i lyset igjen, sier den ambisiøse 19-åringen.

Slik kvalifiserer du deg til Miss Universe Norway 2013

Sponsorer og poeng

Heidi må gjennom en rekke steg hvor det er om å gjøre å samle flest poeng. Alle deltakerne kan være med på kurs i for eksempel show walk og mediehåndtering. Hver gang de poster et blogginnlegg på hjemmesiden til miss Universe Norway gir det poeng.

Ifølge Heidi leser opp mot 90.000 bloggen hver dag. Den slags eksponering kan hjelpe missedeltakerne til å lande avtaler eller samarbeid med sponsorer.

– Alt koster penger og vi trenger sponsing av alt fra kurs og reiser til sko og finalekjole, forteller Heidi. Hittil har hun punget ut med 6500 kroner bare på kursing.

Videre må deltakerne trene og spise sunt, rense hud og stelle hår riktig, øve på poseringer og lage portofølje. Fram til en finale plukkes deltakere ut på casting, en audition hvor jentene må vise hva de har lært i show walk, posering og presentasjon i både kjole og bikini.

Heidi påpeker at personlighet og utstråling også er en del av konkurransen. I tillegg må de kunne svare på ulike spørsmål fra dommerpanelet.

– Men vi er utøvere på landslaget i skjønnhet, forfekter Heidi.

Får igjen støtte av far

Hun har meldt seg på konkurransen for både å vokse som menneske og inspirere andre.

– Dette er en måte å utfordre meg selv på. Jeg ønsker å bli barnevernspedagog og håper jeg kan sette fokus på vold mot barn og unge gjennom min deltagelse, sier Heidi.

Da den halvt norske, halvt egyptiske jenta meldte seg på missekonkurransen til Brun & Blid brøt Heidis egyptiske far kontakten med henne fordi han ifølge Heidi mente en slik konkurranse ikke var passende. Nå har han snudd og synes datteren vil være en god representant som halvt egyptisk. Det er Heidi glad for.

– Jeg vil gjerne representere Norge som et flerkulturelt land. Da passer min bakgrunn godt inn. Jeg vil også formidle at Norge er bra land å bo i, med gode verdier og fantastisk natur. Jeg er stolt av å være norsk.

Den norske finalen er i september, den internasjonale i desember.

Det er ikke lyktes ØB å komme i kontakt med national director av Miss Universe Norway, Armand Bye.

Artikkeltags