Ap i Ski vil sikre velferden med eiendomsskatt

På skattejakt: Ordførerkandidat Tuva Moflag og gruppeleder Amund Kjernli i Ap vil innføre eiendomsskatt. Foto: Bjørn V. Sandness

På skattejakt: Ordførerkandidat Tuva Moflag og gruppeleder Amund Kjernli i Ap vil innføre eiendomsskatt. Foto: Bjørn V. Sandness

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Innføring av eiendomsskatt blir en valgkampsak for Ap i Ski. Dette vil komme frem under onsdagens budsjettmøte i kommunestyret.

DEL

SKI: – Nå kommer angrepene til å hagle, så jeg må vel ta frem skjold, sier Tuva Moflag.

Hun har fått tilbakemelding om at hun ikke vil bli valgt til ordfører i Ski med dette utspillet.

– Da er svaret mitt at jeg ikke har lyst til å bli Høyre-ordfører, og vi må snakke med folk om hva eiendomsskatt vil bety.

– Ap i Ski har vedtatt programmet for 2015 til 2019. Medlemmene har fått sagt sitt, og et stort flertall er enige om at eiendomsskatt er nødvendig for å bedre økonomien og sikre velferden i kommunen, sier Amund Kjernli, som er gruppeleder i kommunestyret.

– Hvordan skal dere selge inn denne saken til velgerne?

– Dette er ikke en vinnersak i utgangspunktet, men vi har vedtatt å bli landets beste oppvekstkommune. Dette koster penger. Vi vil øke grunnbemanningen på sykehjem og i hjemmetjenesten og holde SFO-prisene nede. Slik det er i dag har jeg fått 12.000 kroner i økte utgifter til barnehage og SFO. Dette er dyrere enn om vi skulle hatt eiendomsskatt, sier Tuva Moflag.

Forslaget er å innføre eiendomsskatt for både boliger, verker og bruk og næringseiendommer fra 2016. Taksten er satt på minste beløpet to promille.

– Og vi vil holde oss der, sier Amund Kjernli.

Han understreker at eiendomsskatten skal ha en sosial profil, slik at de med lav betalingsevne blir fritatt.

I anslaget som er satt opp vil kommunen tjene 15 millioner på eiendomsskatt i 2016.

– Vi har ikke mye handlingsrom nå, og vi kan ikke saldere budsjettet med fond, økt skatteinngang eller salg av eiendom, sier Ap-duoen. De tror ikke folk blir skremt bort fra Ski, men ser det som en fordel å bo et sted det satses på barnehage og skole.

Hva synes du om dette forslaget? Si din mening i kommentarfeltet under:

Artikkeltags