Gå til sidens hovedinnhold

Den etterlyste voldtektsmannen er pågrepet

Artikkelen er over 7 år gammel

SKI: Viktor Vladimirovitsj Zhukov fra Hviterussland ble etterlyst i forbindelse med et voldtektsforsøk på Langhus natt til sist onsdag. Det skjedde klokken 00:10 etter at en jente i 20-årene gikk av toget på Langhus stasjon. Hun ble holdt fast og forsøkt voldtatt, men gjerningsmannen ble forstyrret av forbipasserende.
 
I tillegg ble en jente i 20-årene overfalt og voldtatt natt til 28. juni i fjor etter at hun hadde gått av toget på Vevelstad stasjon rundt kl. 00.30.

Hviterusseren ble pågrepet i en bolig på Langhus etter gode tips fra publikum. Det var ingen dramatikk i fobindelse med pågripelsen.

Mannen sitter i arresten i Ski og etterforskningsavdelingen ved Follo politistasjon vil foreta den videre etterforskningen i sakene, sier operasjonsleder ved Follo politidistrikt Leif Olav Holten.

 Kvinne overfalt på Langhus stasjon


– Zhukov er siktet i den første saken. Siden sakene har likhetstrekk i blant annet tid, sted og fremgangsmåte undersøker vi også om det er sammenheng mellom de to sakene, sier etterforskningsleder Rita Hartveit.

Mannen politiet etterlyste er i starten av 30-årene, lys i huden, mørkt hår og kommer opprinnelig fra Hviterussland. Han hadde på seg en mørk hettegenser med stor hvit skrift på brystet under den første hendelsen. 8.oktober hadde gjerningsmannen på seg en mørk jakke med hette.

Etter at Follo-politiet gikk ut med etterlysningen, har det kommet inn flere tips.

Vet ikke hvor han bor

Den etterlyste er tidligere dømt for naskeri og det er tekniske funn som gjør at politiet velger å gå ut med både bilde og navn. Politiet vil ikke bekrefte om det er funnet DNA-spor.

– Vi har identifisert mannen på bakgrunn av teknisk etterforskning. Vi har ingen formening om hvor han bor, heller ikke om han har tilhold her i Follo, sier Ove Furseth ved Follo-politiet.

Kvinnen som ble utsatt for voldtektsforsøket natt til onsdag skal etter forholdene være i god form i følge politiet.
 
Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har sett eller kjenner til mannen på bildet. Vi ønsker også å snakke med personer som har vært i området rundt Vevelstad stasjon natt til 28.06, og i området rundt Langhus stasjon natt til onsdag 8.10, eller som av andre grunner har opplysninger som politiet kan ha nytte av i disse sakene.
 
Har du opplysninger som kan hjelpe politiet ring 64 85 87 87 frem til kl 16.30. og 64 85 16 00 etter kl 17.00.