– Nå må foreldrene våkne

Senterleder Georg Vestby ved Ski storsenter

Senterleder Georg Vestby ved Ski storsenter

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

SKI: Mandag kveld ble to jenter på 13 og 14 år tatt av Ski storsenters egne vakter etter å ha vært innom 14 butikker og stjålet for cirka 15.000 kroner.

– Jeg slutter ikke å forundre meg, men jeg blir dessverre heller ikke overrasket av at "unger" ned i så lav alder blir tatt for å stjele ved Ski storsenter, sier Georg Vestby. Dette viser egentlig bare det jeg har tenkt den siste tiden, at moralen er dårlig hos mange unge idag. De tror kanskje at de stjeler fra sjefen selv (les Olav Thon), men det er jo butikkene som får lide for at det stjeles her, sier senterlederen.

– Det foreldre skal være oppmerksom på, er hva de unge tar med seg hjem av forskjellig ting de selv ikke kan ha hatt råd til. De må være mer de unge og følge mer med på hva de har på seg av klær og smykker til en hver tid, sier Vestby.

Skryter blant venner

Georg Vestby har også hørt fra flere, at unge skryter av hva de har stjålet på senteret til sin venner på skolen.

– Dette må ikke bli applaudert av medelevene, de må ta avstand fra dette og de foresatte må snakke med sine håpefulle om dette temaet. Det som skjedde her på senteret  mandag kveld er ikke uskyldig nasking, det er grovt tyveri som alle må ta avstand fra, sier Vestby.

De fleste sakene med mindreårige tyver havner hos konfliktrådet, og her har senterlederen god erfaring med oppfølgingen. Han har flere gode eksempler på at ungdommer som blir tatt på senteret, faktisk stopper sin kriminelle løpebane etter å vært innom nettopp konfliktrådet.

– Det er faktisk for noen veldig positivt at de blir tatt i ung alder. Flere lærer forskjellen på rett og galt når de sitter ansikt til ansikt med enten politiet eller konfliktrådet, spesielt med mamma og pappa ved siden av. Men vi har også foreldre som ikke vil innrømme at ungdommen i huset er en tyv, og da sitter vi med både poden og tyvegodset som bevis, sier Vestby. Det forteller jo litt om hvor vanskelig det kan være noen ganger.

– Vi bruker cirka 1 million kroner på sivil spaning hvert år, så ingen skal føle seg trygge på ikke å bli tatt her hos oss, avslutter senterlederen, til ØB.

Artikkeltags