SKI: – Jeg har fått så mange telefoner at jeg ikke klarer å svare alle, sier fotograf og hundeeier Torgeir Berge til ØB.

I sommer møtte han og hunden Tinni en rev i skogen der han bor i Kråkstad. Tinni og reven fant fort tonen, og etter hvert utviklet det seg et vennskap mellom dem.

– Jeg bor litt langt ut i skogen, og på en tur møttes vi bare tilfeldig. Tinni var snill mot reven, og de ble fort trygge på hverandre. De leker som to hunder, bortsett fra at den ene er en rev. Det er ganske spesielt, mener Berge.

Det er blitt et voldsomt mediestyr ut av dette

Voldsom respons

Hobbyfotografen har lagt ut bilder på nettstedet Buzzfeed, bildene har blitt sett over 1,4 millioner ganger. Han har også lagt ut en film på Youtube der dyrene leker, denne har blitt sett over 10.000 ganger.

– Det er utrolig artig. Folk tar kontakt fra Indonesia, Brasil, USA, Europa, over alt! Det er blitt et voldsomt mediestyr ut av dette, forteller Berge.

Til og med store utenlandske medier som BBC og National Geographic har ringt for å intervjue hobbyfotografen.

– Artig, men tidkrevende, er hans kommentar.

Hvorfor skal små dyr sperres inne i et lite bur for at vi mennesker skal se bra ut

Forfatterhjelp

Berge har også blitt oppfordret til å ta pennen fatt og skrive en barnebok om vennene. Det er en oppfordring han har tenkt å følge.

– Jeg tok kontakt med forfatter Berit Helberg, og sammen skal vi lage en barnebok med bilder og tekst. Planen er å skrive en bok som fenger både barn og voksne, sier hundeeieren.

Helberg ønsker å sette fokus på dyrs rettigheter i boken.

– Den vil bestå av mange noveller som er skrevet for barn, men også søte historier for voksne. Dette spesielle venneparet fortjener en egen bok, på den måten kan vi spre kunnskap om hvor like rever og hunder er. Og når leserne er ferdige med boken håper vi de tenker det samme som oss, hvorfor skal små dyr sperres inne i et lite bur for at vi mennesker skal se bra ut, spør Helberg.

Forfatterne har forespørsler fra et par forlag.

– Ja, de har vist interesse. Vi får se hva det blir ut av det, melder Berge.

Jeg lærer utrolig mye av dette

Fulgte Snusen

For reven Snusen og hunden Tinni betyr imidlertid oppmerksomheten lite. De treffes fortsatt nesten hver dag, og leker like godt sammen.

– Her om dagen så vi ikke reven, men Tinni fant fort spor etter henne. Jeg ser med en gang at hun lukter reven, hun blir glad, forteller Berge.

Han og hunden fulgte sporene etter Snusen i fire kilometer.

– Det var kjempemorsomt å følge sporene og se hvor reven hadde gått. Vi fant stedet der Snusen hadde fanget mus, fant en soveplass og så hvor reven hadde krysset jorder. Jeg lærer utrolig mye av dette, sier hundeeieren.