Gå til sidens hovedinnhold

Nye Ski stasjon skal stå ferdig i 2019

Artikkelen er over 8 år gammel


SKI: Kommunestyret i Ski vedtok onsdag kveld enstemmig, reguleringsplanene for både Ski stasjon og Follobanen.

Facebook-knapp kommer her

Gledens dag

Det ble nesten hallelujastemning i kommunestyresalen i Ski, når punktum for reguleringsplanen ble satt onsdag kveld. Eller som ordfører Linnestad sa det, Et STORT komma er satt og vi må nå bare stå på videre for å ferdigstille bane og stasjon innen frister som allerede er satt.

Det var få innspill til saken om nye Ski stasjon. Og de var alle glade for at undergangen på stasjonen blir så bred som 10 meter. Gunvor Eldegard tok til orde for at Jernbaneverket måtte sørge for at undergangen ble godt nok opplyst, slik at alle skal føle seg trygge når de bruker stasjonen.
Går alt på skinner vil stasjonen være klar innen utgangen av 2019, sa Eldegard, men da må ingen stikke kjepper i hjulene slik at alt stopper opp igjen.

Flere av representantene var bekymret for hva Østfold sine innsigelser kan ha å si for det videre arbeidet.

Stikker kjepper i hjulene

Det er meget beklagelig hvis Østfoldkommunene gjennom sine innsigelser skal stoppe det lange og gode arbeidet som er blitt gjort i denne kommunen de seneste årene, sa Ola Øygard (Pp) Nå har jo Jernbaneverket sagt at de skal utrede mulighetene for at Østfold skal kunne koble seg på den nye Follobanen litt sør for den nye stasjonen. Jeg håper de kan slå seg til ro med det, sa Øygard til ØB. Som også var optimistisk til selv å kunne få oppleve turen til hovedstaden på 12 minutter om noen år.

Svein Kamfjord (V) var nesten like optimistisk som de andre folkevalgte, men slo klart fast at jobben ikke på noen måte var ferdig. Trøkket må holdes oppe en god stund til for at dette prosjektet skal få en lykkelig slutt, sa Kamfjord.

Den nye Follobanen som også ble vedtatt, tar jo med seg noen gårder på sin vei og flere av representantene hadde litt problemer med å holde følelsene tilbake.

Dårlig følelse

Ja dette er en gledens dag, sa Katrine Behsert (FrP), men jeg kjenner samtidig at det stikker i magen når jeg tenker på Endsjø gård som blir borte fra kartet. Det er ikke en god følelse å vite at noen må forlate sine eiendommer for at toget skal frem.

Ut fra det som ble sagt på talerstolen onsdag kveld, vil det bli en het debatt i neste ukes budsjettmøte om hvorvidt den nye stasjonen også skal inneholde en gangbro. Mange talte varmt for at Jernbaneverket måtte få inn i sine planer at hvert fall fundamentene til en eventuell ny bro ble gjort ferdig.

Ikke alt på skinner

Da Odd Jørgen Steen (Ap) først gikk på talerstolen var det for å skjelle ut kommunens ineffektivitet i kommunens egen planstrategi for 2012-2015.

– Vi er den tredje billigste kommunen i landet når det kommet til administrasjonskostnader. Og det bærer effektiviteten preg av, sa Steen.

– Vi har en lang liste med saker og vedtak som ikke blir utført på grunn av for dårlig bemanning i kommunen. Nå må rådmannen få de ressursene som trengs for å få gjennomført de vedtak som blir gjort i denne salen, avsluttet Steen.