SKI: I dag tidlig satte lyddesigner Tormod Ringnes og 29 andre fra “Kon-Tiki”-teamet seg på flyet til USA og Hollywood. Søndag er den store dagen, da årets Oscar-vinnere skal kåres.

– Jeg har stor tro på at vi kan vinne, sier lyddesigner Tormod Ringnes fra Ski.Søndag er han på plass for å følge historiens 85. Oscar-utdeling, der “Kon-Tiki” er nominert i klassen for beste utenlandske film.

Konkurrentene er “Amour” (Østerrike), “No” (Chile), “En kongelig affære” (Danmark) og “War Witch” (Canada).

– Vi er veldig spent på hvordan det går, men uansett er vi superglade. Det har vært et fantastisk år. Nå er det bare å nyte, sier Ringnes.

Lyddesigneren har sammen med Baard H. Ingebretsen i Short Cut Norge, skapt lyden av Thor Heyerdals vågale ekspedisjon med balsaflåten Kon-Tiki. En jobb som i desember førte til nominasjon til “Satellite Award for Best Sound”, i klasse med filmer som “Les Misérables” og “Life of Pi”. Satellite Award er filmkritikernes prisutdeling i L.A.

“Kon-Tiki” var også nominert til Golden Globe i klasse for beste utenlandske film.

“Hodejegerne”, med lyd designet av Tormod Ringnes, ble nominert til britenes svar på Oscar, BAFTA.

LES FLERE NYHETER HER!

Åpner dører

De to filmene har åpnet mange nye dører for Ringnes. “Hodejegerne” er den mest sette norske filmen på verdensbasis. Den vil bli slått av “Kon-Tiki”, som blant annet kommer opp på kino i USA i april.

– Verden har åpnet seg. Det morsomme er at nå har mange sett filmene og er interessert i det vi gjør. For Hollywood er det uforståelig at vi kunne lage “Kon-Tiki” for 15 millioner dollar. I USA hadde filmen minst kostet 60 millioner doller.

For tiden leser han amerikanske manus, og er involvert i et stort skandinavisk filmprosjekt. Hva det er, kan han ikke røpe ennå.

De nyåpnede dørene betyr at turen til Hollywood ikke bare blir glamour og fest, men også møter med agenter.

– Vi er godkjent av studioer i USA, og er innenfor i “det gode selskap”, sier Ringnes, som gjerne tar oppdrag i USA, men ikke hva som helst.

– Jeg vil styre selv, og velge mitt team. Jeg drar ikke over bare for å lage film. Det er jeg for gammel til, sier Tormod Ringnes.

SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!