Ski trimmer vekk sykdom

 Du kan også holde deg i form gjennom lek og moro. To av aktivitetene til prosjektleder Lene Martinsen Østby er å spille innebandy på dametrimmen på Kråkstad og gå tur med hunden. 
FOTO: OLE KR. TRANA

Du kan også holde deg i form gjennom lek og moro. To av aktivitetene til prosjektleder Lene Martinsen Østby er å spille innebandy på dametrimmen på Kråkstad og gå tur med hunden. FOTO: OLE KR. TRANA

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

SKI: Du trenger ikke være konkurranseutøver eller gå på et treningssenter for å holde deg i form i Ski.

– Jeg ble overrasket over hvor mange aktiviteter det er, sier Lene Martinsen Østby, som er prosjektleder for fysisk aktivitet i Ski kommune.

Hun har drevet detektivarbeid for å kunne lage en oversikt over de tilbudene som finnes. Dette har resultert i katalogen "Aktiviteter for alle".
Denne inneholder godt over 100 muligheter og er å finne på kommunens hjemmeside.
Lene er slett ikke sikker på om hun har fått med seg alt av aktiviteter. Men det er en god begynnelse.


I litt bedre form


Det er mye snakk om at det er sunt for kropp og sjel å holde seg i form. Fagfolk poengterer også ofte at det har liten hensikt å jogge eller danse, hvis dette er det verste du vet. Let etter noe du liker.

Lene Martinsen Østby kommer med noen eksempler:
På Dagbo er det vanngym som er åpen for alle. Du kan møte opp til stavgang, jogge med andre, trimme til musikk eller slå deg løs i en gymsal.

Lene selv spiller innebandy sammen med dametrimmen på Kråkstad. Der er det ingen som spør verken om alder eller ferdigheter. Du løper med en kølle og blir svett i trøya.


Ut og leke

Ikke alle barn drømmer om å bli helten på håndball- eller fotballaget. Dataspill frister mer.

– Det blir ofte snakk om ballspill når det gjelder barn. Men ikke alle passer inn der. Få dem ut for å leke, er Lenes enkleste råd.

Du får rørt mye på deg hvis du baser i snøen eller aker akebrett.
Det finnes også mange ulike idrettsaktiviteter med alt fra klatring og kampsport til dans.
Speider'n eller 4H kan også være en mulighet. Der er de ofte ute på tur.


Trening på resept

Hovedoppgaven til prosjektlederen nå fremover blir å legge til rette for et frisklivstilbud. Enkelt sagt vil det si at leger kan foreskrive trening på resept for at pasientene skal komme i bedre form. Her kan det for eksempel være snakk om overvekt, som har ført til sykdom.
Dette vil komme i tillegg til Aktiv på dagtid, som retter seg mot personer som er arbeidsledige eller sykmeldte.

Du finner en oversikt over oversikten over aktivitetene på kommunens hjemmeside:
www.ski.kommune.no

Artikkeltags