Gå til sidens hovedinnhold

Skulle brenne juletreet

Artikkelen er over 15 år gammel

Kvinnen i annen etasje ville brenne juletreet på peisen. Gnistene antente kvistene som lå foran peisen. Dermed var storbrannen i Linjeveien 23 i Ski i gang.

SKI:Klokka 19.07 fikk Nordre Follo Brann og feiervesen beskjed om boligbrann i Linjevegen. Da var det allerede full fyr i den vertikaldelte tomannsboligen. Vakthavende brannsjef Steinar Eriksen sier til ØB at flammene sto ut av samtlige vinduer i annen etasje da brannmannskapene kom fram få minutter senere.
–Andre etasjen i boligen er totalt utbrent. Vi brukte store mengder vann for å slokke brannen, og i første etasje er det stor vannskade, sier brannsjefen til ØB.

Brant juletre.

To kvinner ble sendt til sjekk på legevakten fra bolighuset. De skal ikke ha fått store fysiske skader. ØB er kjent med at en av kvinnene holdt på å fyre opp juletreet like forut for brannen ble varslet. Det tørre baret skal ha begynt å slå gnister. Dermed ble også deler av treet som lå foran peisen antent og storbrannen var i gang.
–For sikkerhetens skyld ble to av nabohusene evakuert, men vi fikk raskt melding fra brannmannskapene om at det ikke var fare for at brannen ville spre seg. En av naboene startet blant annet med å spyle huset sitt med en hageslange, forteller politiførstebetjent Terje Tutturen ved Follo politidistrikt.
Etter forholdsvis kort tid fikk brannfolkene kontroll over boligbrannen, selv om det brant godt på loftet. Fram mot midnatt drev de etterslokking i trehuset, som er bygget på 50-tallet.
En stund brant det også i en strømkabel mellom husene.

Totalskadd.

Politiets skadestedsleder Arild Skarø opplyser til ØB at tre personer oppholdt seg i huset da det begynte å brenne. –Den ene delen av boligen regnes som totalskadd. Boligen var ubeboelig i natt, og flere personer har overnattet på Ski hotell, opplyser Tutturen.
Det er ikke avgjort om politiet skal innlede etterforskning etter brannen. Åstedet var i morgentimene ikke avsperret, trolig fordi politiet er sikre på at brannårsaken er uhellet ved juletrebrenningen.