Ina Libak fra AUF i Ås ligger skadet på Rikshospitalet etter skytedramaet på Utøya i går.

Hun ble skutt i armen og i kjeven, og ble operert natt til søndag. I følge moren, Ingrid Rangønes,står det etter forholdene bra til med henne.

Søndag ettermiddag bekrefter Inas far, Arve Libak, at datteren har vært gjennom flere vellykkede operasjoner og at det står bra til med henne.

20 AUF-ere fra Follo deltok på sommerleiren.

Det søkes fortsatt etter savnede på Utøya, og flere fra Follo savnet.

Foreløpig har ikke myndighetene i Follo fått melding om døde. I Ski vurderes det fortløpende å opprette et kriseteam.


– Jeg har fått bekreftet at de tre guttene fra Ski som deltok på leiren er i god behold. Utover dette har ikke vi hørt om andre fra kommunen som er berørt, sier fungerende ordfører Anne Gunn Steen Røse.


Dette er en tragedie som rammer hele landet, men spesielt er Arbeiderpartiet utsatt.
Stortingsrepresentant Gunvor Eldegard som er sterkt engasjert i Ski Arbeiderparti har avbrutt ferien på Vestlandet og er på vei hjem til Ski.


– Imorgen holder Arbeiderpartiet i Ski åpent hus for alle medlemmer i Ski AUF og Ap. Det blir hjemme hos meg, sier Eldegard til ØB, som vil holde dørene åpne fra klokken 11.00.

Malin Lifvergren, leder i Oppegård Arbeiderparti befinner seg for i Israel på sommerferie, men har i alle år deltatt på AUF's sommerleir.

-Det er helt uvirkelig å få vite om dette fra Israel. Det er jo som regel her slike ting skjer, og ikke hjemme i Norge.

Lifvergren jobber nå på spreng med å få oversikt over skadde/omkomne fra Follo og er i løpende kontakt med politiet og lederen i Akershus Arbeiderparti.

Foreløpig har hun ikke fått beskjed om flere skadde enn Ina Libak.

-Det ville ikke forundret meg om det var flere fra Follo som er skadet. Vi vet jo at det var langt fler enn de vi har fått tak i som befant seg på øya.