Slik skal det nye spa-anlegget bli

I TERRENGET: Det gigantiske spa-, bade- og opplevelsessenteret skal etter planene legges i Kongeveien ved Sofiemyr.

I TERRENGET: Det gigantiske spa-, bade- og opplevelsessenteret skal etter planene legges i Kongeveien ved Sofiemyr.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SOFIEMYR: Frister det med et gedigent spa-anlegg på over 10.000 kvadrat? Snart kan det bli virkelighet på Sofiemyr i Oppegård.

Tirsdag kveld la Kongeveien Eiendom AS i samarbeid med Oppegård kommune frem konseptet for det nye spa-, bade, og opplevelsessenteret som planlegges på Sofiemyr.

Rundt 150 interesserte og naboer møtte opp til orienteringsmøtet der planprosjektet for spa-anlegget ble lagt frem.

Planleggingen av det over 10.000 kvadratmeter store badeanlegget er gjort med tanke på at gjester skal kunne slappe av i landlige omgivelser i Kongeveien på Sofiemyr, sier prosjektleder Thomas Gundersen.

– I utlandet er det veldig mange slike spasentre. Spesielt i Tysland, Østerrike og Nederland så har man mange slike anlegg. Vi er inspirert av disse spasentrene som igjen er inspirert av badetradisjoner fra hele verden som vi forsøker å samle på ett sted, sier Gundersen.

LES OGSÅ:

Delt inn i tre plan

Det nye spa-anlegget blir delt inn i tre plan. På plan 1 skal det ligge en nordisk verden der veggene skal gi et inntrykk av at man er inne i fjellet i nord.

Her vil gjestene få mulighet til å kjøle seg ned i en såkalt «isvannskulp», eller varme seg opp i en varmtvannsgrotte. Dette planet skal også inneholde ulike former for sauna, og en dusj i form av en foss fra fjellet.

På plan 2 er det planlagt en såkalt «orientalsk oase». Her vil gjestene finne en arabisk badstue, en urtebadstue, samt varme og kalde kulper. Det er også planlagt et saltbad på dette planet.

Det siste planet er viet til å gi et inntrykk av østen. En egen avdeling skal inneholde japansk sauna og dampbad og et tradisjonelt japansk varmt bad.

Fra dette planet er det også en utgang til spa-anleggets uteområde. Her er det planlagt et varmt utebasseng der gjestene vil få mulighet til å svømme og sitte i benker på vannet.

I uteområdet er det også planlagt uteservering, solterrasse og ulike former for boblebad og badstuer.

– Primært blir det varme og vann som settes sammen til ulike badstuer og basseng. Det blir ingen svømmebasseng, men heller massasjebassenger med ulike dyser.

– Spa-anlegget blir et sted for et voksent publikum der de kan slappe av, kose seg og spise godt, sier Gundersen.

LES FLERE NYHETER HER!

Sentral beliggenhet

Det er den korte beliggenheten fra Oslo, hovedveien og togstasjonen som har gjort Kongeveien på Sofiemyr til en attraktiv plass, sier Gundersen.

– Det er en spennende plass med en fin beliggenhet. Her er det kort vei fra Oslo med fin natur rundt, sier Gundersen.

Dersom alt går etter planen og prosjektet får grønt lys,  vil byggestart være høsten 2013.

– Med beregnet to års byggetid vil spa-anlegget kunne stå ferdig sommeren 2015, sier Gundersen.

SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Artikkeltags