Stablet korpset på beina igjen

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Dagens juleglede går til to som har fått æren for at Oppegård Syd igjen har eget skolekorps. Nå kan alle glede seg til 17.mai uten svenskeimport.

DEL

Oppegård: I fem år var Greverud skole uten skolekorps. Svenske korps ble redningen for barnetoget. Nå er den tiden over. Greverud skole har fått nytt korps, Oppegård skolemusikkorps har gjenoppstått takket være ekteparet Hege og Pål Wilhelm Magnussen.
– Sammen med andre foreldre i nærmiljøet fant vi ut at vi ville starte opp igjen skolekorpset da vi fikk unger i skolealder. Vi delte ut lapper på skolen, og alle som hadde lyst fikk lov til å være med. I dag har vi rundt 50 medlemmer, forteller Pål.
Dette var i februar i år. Om ikke lenge kan korpset feire 1-årsjubileum.
Heldigvis hadde det nedlagte korpset penger nok på bok til å kjøpe inn nye instrumenter.
– Vi har allerede spilt mange konserter og nylig spilte vi i Sofiemyr kirke sammen med Sofiemyr skolekorps. Det var stas, forteller Hege.

Profesjonelle

Korpset har fellesøving i SFO-tiden en ettermiddag i uken.
– Barna har vært dyktige og skolen har vært flinke til å bruke dem i forskjellige sammenhenger, sier Hege.
Ekteparet har begge spilt i korps siden de var barn. En i Fredrikstad og en i Sarpsborg. I dag er Pål profesjonell musiker i Stabsmusikken og dirigent for korpset, mens Hege som har hovedfag i musikk, har obo som sitt instrument.
– Det er litt av en jobb vi har tatt på oss, men vi blir inspirert av ungene og føler at vi får mye igjen. Den største utfordringen er å få alt til å fungere med så mange unger, sier Hege.
Hun innrømmer at drivkraften er å se ungene som utvikler seg og blir bedre og bedre fra gang til gang.
– Det at ungene lærer å spille, det er midtpunktet, sier hun.

Artikkeltags