Gå til sidens hovedinnhold

Tok med kreftsyke barn ut fra sykehuset

Artikkelen er over 8 år gammel

OSCARSBORG: Mellom 15 og 20 familier møtte lørdag opp da organisasjonen Sykehusbarn og Ås maltesergruppe arrangerte opplevelsesdag for kreftsyke barn på Oscarsborg.

– Man tror at det offentlige skal ordne alt når man kommer i en slik situasjon, men de ivaretar kun det medisinske. Derfor er slike små lysglimt med på å gjøre hverdagen lettere for barna, forteller Trond Espen Hansen.

Han startet organisasjonen Sykehusbarn sammen med Drøbakmannen Magne Helander. De har begge døtre med hjernesvulst.

– Vi så fort at ikke alt er optimalt. Barna blir liggende på sykehuset, det er ikke akkurat det kjekkeste som finnes, sier Hansen.

– Mange av disse barna har heller ikke hatt noe ferie i sommer. Da er det trivelig å kunne invitere de på en slik dag, fortsetter Helander.

Se bildeserie fra dagen her!

I fyr og flamme

Og det var tydelig at både RIB- og helikopterturene ga mersmak.

– Jeg har lyst til å kjøre RIB en gang til, sier Christian-Burom Williams (11) da han kommer i land.

– Det var både spennende og kjempegøy, vi hoppa mye og det gikk kjempefort. Det kila godt i magen, smiler elleveåringen fra øre til øre.

Wolf Glittenberg (10) fikk fly helikopter for første gang.

– Det var gøy. Morsomt å se ned på alle båtene, se hvor høyt opp vi var, forteller han etter turen.

– En spiss på livet

Leder Frank Jakobsen for Ås Maltesergruppe vil takke RIB.no og Nor Aviaton for at de stiller opp gratis for barna.

– De barn og ungdom som er her er under behandling, og har måttet holde seg i nærheten av sykehuset. Da er det kjempeflott at lokale krefter stiller opp og gir dem en opplevelse. Mange av barna har hatt en traurig ferie, denne dagen er et lite pusterom, samtidig som de knytter vennebånd, skryter Jakobsen.

– Barn med dårlig appetitt spiser pølser med begge hendene. En slik dag setter en spiss på livet for de som bare ser sykehuskorridorer, fortsetter han.