Gå til sidens hovedinnhold

Trenger hjelp fra psykisk lidende

Artikkelen er over 8 år gammel

Prosjektleder Nina Andresen ved IPS (Individual Placement and Support) i Akershus ønsker seg mange deltagere til prosjektet. – Jo flere, jo bedre, sier hun.

TÅRNÅSEN: Forskere fra Uni Helse i Bergen skal fra høsten ta for seg seks IPS prosjekter i Norge. Oppegård er plukket ut til å bli én av de seks. De andre som er med er Sandefjord, Vinderen i Oslo, Hadeland, Elverum og Bergen.


– IPS går ut på å hjelpe fortrinnsvis unge mennesker tilbake til eller ut i arbeidslivet. Disse personene kan ha ulik grad av psykiske helseutfordringer, men felles for dem alle er at de ønsker å jobbe og å bidra i arbeidslivet, sier Nina Andresen.

IPS i Oppegård er et samarbeid mellom Follo DPS (Distriktspsykiatriske senter), NAV Oppegård og Psykisk helsetjeneste i Oppegård.

– IPS er en egen arbeidsmetodikk som er grundig utprøvd i USA, England og en del andre europeiske land, og som viser seg å være mer effektiv enn andre arbeidsrettede tiltak med å få folk ut i ordinær lønnet jobb, forklarer prosjektleder Nina Andresen.

– Ta kontakt

– Alle deltagerne får et arbeidsrelatert tilbud, men bare halvparten blir trukket ut til å få et IPS tilbud. Vi trenger mange deltagere, så vi oppfordrer alle i Oppegård som har psykiske helseplager og som ønsker hjelp til å komme i arbeid, til å ta kontakt med Psykisk helsetjeneste i kommunen eller på hjemmesidene til kommunen, sier prosjektlederen.

De som jobber med IPS skal hjelpe til å kartlegge ressurser, kompetanse, jobbpreferanser og støtte deltagerne i jobbsøkeprosessen med blant annet CV, søknader og ikke minst være der når de har fått jobb.

September

Det er offisiell oppstart av IPS-prosjektet 1. september, men det er fullt mulig å melde sin interesse allerede nå.
Forskningen vil vise om IPS og den tette oppfølgingen hver enkelt får, vil føre til at flere får jobb og blir stående i jobb lenger enn om de får ordinære tiltak gjennom NAV.

Kommentarer til denne saken