TV-gudstjeneste fra Moldova

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Åsmund Brøvig fra Ski har fått med seg både norske myndigheter og NRK, og spilt inn en TV-gudstjeneste i Moldova. Opptaket skal vises i forbindelse med årets TV-aksjon.

DEL

MOLDOVA: – Dette er en felleskirkelig samling på Katedralplassen her i hovedstaden Chisinau i Moldova, hvor kirkene og folket går i forbønn for landets problemer generelt og problemet vedrørende trafficking spesielt, forteller Åsmund Brøvig.
Trond Bakkevig fra Den norske kirke, et team på ni personer fra NRK, ambassadør Leif Arne Ulland, den norske sangeren Åsne Valland Nordli og selvsagt representanter fra FOKUS, som er tildelt årets TV-aksjon, var til stede under innspillingen forleden.

Sovjet-preget

Åsmund Brøvig vier all sin tid til fattige og funksjonshemmede i Moldova. Det startet med et sterkt engasjement for funksjonshemmede institusjonsbarn, der han gjennom konserter og TV-opptredener og innslag har revet adskillige tabuer.
– Moldova er fortsatt preget av Sovjet-tiden, og funksjonshemmede har vært stuet bort på utslitte institusjoner, sa Åsmund Brøvig til ØB tidligere i år. Nå har han altså lykkes i å sette Moldova på kartet i forbindelse med årets TV-aksjon.

Bredt samarbeid

Forbønnsmessen som er spilt inn er et samarbeid mellom Brøvigs prosjekt «Another Smiling Face», den lokale ortodokse kirke, den katolske kirke og Den norske kirke. Messen ble sendt direkte på moldovsk riksdekkende TV, og vil vises som opptak i Norge 23. oktober.
– Vi hadde 5000 stearinlys klare til å gi til de frammøtte, samt 2000 bøker med biografien til ei moldovsk jente som har vært utsatt for trafficking, forteller Åsmund Brøvig.

Refset fotballedere på TV

MOLDOVA: Åsmund Brøvig hadde nesten i boks en avtale om å la funksjonshemmede moldovske barn få spille på banen i pausen mellom Moldova og Norge i VM-kvalifiseringen i mars i år. Men de moldovske fotballpampene fikk kalde føtter og trakk seg mer eller mindre fra veldedighetsopplegget.
– Mandag kveld var jeg imidlertid en time på direktesendt TV her i Moldova og snakket om kampen jeg hadde med det moldovske fotballforbundet. Jeg kritiserte dem for å ikke holde avtaler, at de ikke ville åpne for å gi gratis billetter og oppmerksomhet til de handikappede barna som kom på deres aller første fotballkamp, sier Åsmund Brøvig.
Programlederen ringte opp presidenten (som ikke ville stille i
programmet) i det moldovske fotballforbundet Pavel Cebanu på direkten,
uten at han ville kommentere episoden.
– Til lørdag kommer Moldova til Ullevål og jeg deltok i den annledning i det mest populære fotball-talkshowet på TV kanalen Moldova 1. Jeg stilte opp i dette populære programmet for å gi ytterligere fokus på en gruppe mennesker i det moldovske samfunn som er fullstendig glemt. Jeg vil at populære mennesker innen idretten skal gå foran og inkludere multi handikappede barn, der de kan gjøre sitt for å legge forholdene til rette for at barna kan besøke fotballkamper i fremtiden, sier Brøvig.

Artikkeltags