De røde rykker nærmere i Akershus

ALLE INNE: I ØBs siste meningsmåling er Nils Aage Jegstad (H), Gunvor Eldegard (Ap) og Abid Q. Raja (V) alle inne på Stortinget. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

ALLE INNE: I ØBs siste meningsmåling er Nils Aage Jegstad (H), Gunvor Eldegard (Ap) og Abid Q. Raja (V) alle inne på Stortinget. FOTO: BJØRN V. SANDNESS

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

FOLLO: Høyre holder fortsatt stø kurs mot seier i Akershus. Men de har tapt litt terreng de siste ukene, og både Ap og SV er i fremgang. Dette viser ØBs ferske meningsmåling, utført av InFact.

Høyre er inne med seks mandater på Stortinget. Dette betyr at både Sylvi Graham fra Oppegård og Nils Aage Jegstad fra Vestby har en plass i varmen.

Valgmaskinen til Ap er kjent for å bruke litt tid på å få opp farten, for så å rulle raskt på slutten. Dette er også tilfelle nå. Gunvor Eldegard fra Ski har kjempet for sin femteplass og fire nye år på Stortinget. Ved ØBs forrige meningsmåling i august var hun ute. Nå er hun inne igjen.

- Valgkampen gir resultater, og velgerne ser at det er tydelig forskjell på partiene. Ap vil ha velferd fremfor skattelette, sier Eldegard, som en forklaring.

SV vipper ut De Grønne

SV har merket regjeringsslitasjen aller best.  I Follo har miljøvernminister Bråd Vegar Solhjell fra Son, og hans partifeller stått på sent og tidlig for å berge en plass i Akershus. Nå er partiet inne igjen med et mandat. Miljøpartiet De Grønne hadde en formidabel fremgang etter ferien, men denne har nå gått tilbake. På siste meningsmåling er Øyvind Solum fra Nesodden igjen ute av Stortinget, selv om populæriteten holder seg i Follo.

Raja i sentrum

Av mellompartiene er det Venstre som gjør det klart best i denne målingen. Abid Raja er inne, men ikke med god margin. For KrFs førstekandidat, Malin Stensønes, fra Nesodden, har det tippet feil vei.

Trofaste menn i Frp

Frp har hatt en nedgang siden forrige Stortingsvalg, men fra ØB hadde sin første meningsmåling før ferien har partiet stått stabilet på rett i underkant av 17 prosent i Akershus. Blir dette valgresultatet, blir de belønnet med tre mandat; en mindre enn i dag. Det er mennene som trofast støtter Frp, mens kvinnene er mer nølende.

Artikkeltags