Gunvor var tidlig ute

VED URNEN: Stortingsrepresentant Gunvor Eldegard stemmer sammen med sin mann, Tommy Schierning. Valgfunksjonær Torhild Solum passer på at alt går rett for seg. Foto: Kari Kløvstad

VED URNEN: Stortingsrepresentant Gunvor Eldegard stemmer sammen med sin mann, Tommy Schierning. Valgfunksjonær Torhild Solum passer på at alt går rett for seg. Foto: Kari Kløvstad

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SKI: Med finkjole, rosa sjal og matchende sko sto stortingsrepresentant Gunvor Eldegard som nummer fire i køen  til valglokalet på Ski skole. Valgkampen avsluttet hun lørdag med husbesøk og roseutdeling i nabolaget der hun bor, ved idrettsparken i Ski.

 -  Jeg har et hyggelig nabolag!  I dag har jeg holdt tale hos historielaget i anledning 100-årsjubileet for kvinnelig stemmerett. Men det er ikke valgkamp, sier Gunvor Eldegard, mens køen vokser bak henne.

Stortingsrepresentanten kommer for å stemme sammen med sin mann, Tommy Schierning.

- Har du gitt Gunvor en dobbeltstemme.

Ektemanne nikker ja, og smiler bredt.

Folk strømmer på over skoleplassen i Ski.

- Nå er det to minutter igjen til valglokalet åpner, opplyser valgfunksjonær Helge Underland, som har tatt plass i døren. Høyremannen hilser også til de to kjente fjesene.

- Dere vet hva dere skal stemme? kommer det gemyttelig.

Når sperrebåndet fjernes er det over 40 personer i køen. Det er folk i alle aldre, fra førstegangsvelgere til pensjonister. Noen tar seg god tid i avlukket, andre er så vidt innom.

- Dere har fått stempel? spør valgfunksjonær Torhild Solum når Gunvor Eldegard og Tonny Schierning kommer frem til urnen. Her skal alt gå rett for seg.

Optimist

- Hvordan er magefølelsen før opptellingen?

- Ap har løftet seg de siste dagene, så jeg er optimist. Det er jeg også på egne vegne,  svarer Gunvor raskt.

- Det er du alltid, kommenterer ektemannen.

Så er det bare å vente. Eldegard står på femteplass på Aps liste, og er helt avhengig av at partiet gjør et bra valg i Akershus.

Artikkeltags