To utspekulerte innbrudd på kort tid: – Ubehagelig

INNBRUDD: Det har vært to utspekulerte brekk på kort tid i Hølen nylig.

INNBRUDD: Det har vært to utspekulerte brekk på kort tid i Hølen nylig. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I Hølen i Vestby har det vært to innbrudd den siste tiden. Det liker naboene i det lille boligområdet dårlig.

DEL

(Moss Avis) – Det var ett forhold natt til 14. september. Og så var det ett natt til 7. september, forteller politioverbetjent Svein Brage Husdal ved Follo politistasjon.

Det siste innbruddet skjedde ved at tyven eller tyvene skar ut vinduet og tok seg inn i huset. Alarmen var imidlertid på og ingen hjemme. Da politiet kom, var de borte. Beboerne sier til Moss Avis at innbruddstyvene ikke fikk med seg noe.

Det første innbruddet ble gjennomført ved å bryte opp en dør til en arbeidsbrakke i tilknytning til et hus. Der ble det funnet en nøkkel som ble brukt til å låse opp huset.

– Vi har ingen mistenkte og er selvsagt interessert i tips. Utover det har vi ikke noe konkret å gå etter, sier Husdal.

– Ubehagelig

Moss Avis har snakket med noen naboer i det lille boligområdet. De liker naturligvis ikke tyvenes utspekulerte brekk.

– Det er klart det er ganske ubehagelig. I hvert fall med tanke på at det var installert alarm og at ikke det stopper dem. Det er ingen begrensing for hvordan de utfører det. Det er tydelig at de tenker på utrykningstid. Vi i nabolaget går og passer på hverandre. Når noen reiser bort, passer vi på å følge med. Vi har våre metoder, varsler en nabo som også sier at det siste innbruddet skjedde ved midnatt.

Lignende metode

En annen beboer i Hølen, Cecilie Seim, forteller at noen brøt seg inn hos henne for noen år siden. Metoden var veldig lik det siste innbruddet som skjedde for noen dager siden.

– De hadde skåret ut vinduet og satt det tilbake igjen. Da vi kom hjem, så vi ikke med en gang at det hadde skjedd, forteller Seim.

Hun forteller videre at tyvene den gangen fikk rasket med seg ting de kunne bære av blant annet teknisk utstyr og smykker. Seim liker heller ikke at tyver har vært på ferde i nabolaget igjen, men er klar på at man ikke kan sitte hjemme hele tiden for å passe på.

Politioverbetjent Husdal kan imidlertid fortelle at metoden å skjære ut vinduet er kjent for politiet og at den ikke er uvanlig.

Artikkeltags