Disse guttene går 650 kilometer fra Drøbak til Levanger

29 DAGER: Vemund Vole Rye (15) og Håkon Paulseth (15) går fra Drøbak til Levanger. Målet er å være fremme på 29 dager. FOTO: PRIVAT.

29 DAGER: Vemund Vole Rye (15) og Håkon Paulseth (15) går fra Drøbak til Levanger. Målet er å være fremme på 29 dager. FOTO: PRIVAT.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

FROGN/NORGE: 21. juni startet de den 650 kilometer lange turen fra Drøbak til Levanger. Tirsdag ettermiddag hadde de gått mellom 130 og 140 kilometer og ligger foran skjema.

– Nå går det veldig bra, endelig ble det sol, sier Vemund Vole Rye (15) til ØB.no.

Sammen med Håkon Paulseth (15) går Vemund til Levanger for å rekke farmors 75-årsdag 19. juli. De har hatt en regntung uke, men nå har været lettet, og guttene fortsetter ferden i sola.

– Nå er vi litt nord for Odalen. Det er omtrent tre dager til vi er på Elverum, sier Vemund.

Gjør det for opplevelsene

Til tross for regnet holder de motet og gleden oppe på den 29 dager lange turen. I snitt går guttene 2,4 mil om dagen med 12 til 14 kilo ryggsekker på ryggen. Akkurat nå ligger de litt foran skjema.

– Målet med turen er å oppleve og komme frem, sier Vemund, og legger til:

– Vi er utrolig takknemlige for de som hjelper oss på veien.

Forberedte seg godt

Guttene har hatt noen treningsturer i forkant. Om de går 2,4 mil hver dag, får de én fridag hver uke. Fra Elverum skal de gå i skogen i retning nordre Osen før ferden går langs Femunden. De skal blant annet kjøre båten «Femunden 2» til nordenden av Femunden. Derfra går turen til Brekken, og langs fjellområdene Sylene. Til slutt tar guttene en svipptur innom Sverige før siste etappe går fra Hårskallen til Levanger.

– Vi har vært i kontakt med postkontorer på ruta vår for å få lov til å sende forsyninger dit, slik at vi slipper å bære alt med oss, sa Drøbak-guttene til Amta før de begynte turen.

Overrasket faren

Faren til Håkon, Espen Paulseth, ble litt overrasket da guttene kom med ideen, men så fort han skjønte at det var noe de ville gjennomføre, støttet ham opp om prosjektet.

– Jeg tror de klarer det så fremt de ikke blir såre i beina, sier Paulseth.

Han kan fortelle at guttene trives i naturen og at de har fått mange gode råd fra venner og bekjente.

– De prøver å gå turen på tidsfristen de selv har satt seg - jeg har troa, avslutter faren.

LES FLERE NYHETER HER!

Artikkeltags