Gå til sidens hovedinnhold

Kjøp Sienna Millers favorittkjole for syv kroner på Norwegian Outlet!

Artikkelen er over 9 år gammel

Fredag selger Norwegian Outlet Sienna Millers favorittkjole for 7 kroner!

Den norske merkevarebyen Norwegian Outlet i Vestby ønsker å vekke oppsikt i den norske motebransjen med sitt siste reklamestunt.

Trendsetter

- Sienna Miller er en av verdens største trendsettere, og har vært det i årevis. Denne kjolen er perfekt for alle fashionistaer. Designerne, Poltock & Walsh, har slått seg fort opp i moteverden og lager tøy som har den perfekte kombinasjonen av søtt og sexy. Både Alexa Chung og Sienna Miller har lagt sin elsk på merket, sier Costume-redaktør Vanessa Rudjord.

Det er ikke tilfeldig at kjolen legges ut for salg til en brøkdel av verdien. Fredag 25.november er bedre kjent som "Black Friday" og er den dagen i året det omsettes for mest i amerikanske kjøpesenter. I fjor lanserte outlet-senteret det amerikansk konsepett i Norge. Over 20.000 mennesker tok da turen til Vestby.

I år har den tidligere skøyteløperen Ådne Søndrål og resten av teamet bak Norwegian Outlet tatt konseptet ennå lengre.

- Vi kommer til å lansere flere tilbud hver time. Og det blir åpent hele veien til midnatt. Det blir en folkefest rett og slett, og en heldig jente kan danse seiersdansen i Sienna Millers kjole, sier Søndrål som ikke legger skjul på at kjolen har kostet titusenvis av kroner.

- Vi snakker 99,9 prosent rabatt eller noe sånt, ja. Det er sånn det skal være på Black Friday.

Profilert kjole

Den amerikanske filmstjernen og moteikonet Sienna Miller ble kontaktet på sensommeren, og i forrige uke fikk Norwegian Outlet tilsendt kjolen.

Miller, som er kjent fra sitt forhold med både filmkjekkasen Jude Law og den gifte milliardæren Balthazar Getty, er en uttalt fan av designerne Poltock & Walsh som har laget kjolen.

- Det var ekstra moro da vi googlet Sienna Miller og fant bilder av henne iført kjolen på et stort event i forbindelse med filmen G.I. Joe, forteller daglig leder Einar Sørland i Norwegian Outlet.

- Jeg bare elsker denne kjolen, jeg håper du vil sette like mye pris på den, har Sienna skrevet på et kort som fulgte med kjolen.

Historien om Black Friday

Begrepet «Black Friday» brukes i mange ulike sammenhenger. I 1869 ble det brukt i USA for å beskrive den finansielle krisen, mens det i shoppingsammenheng oppstod på1960-tallet i Philadelphia. Mens noen mener uttrykket beskrev trafikkaos og eksosen som la seg over byen når millioner av mennesker kjørte på juleshopping, har handelen og mediene i nyere tid brukt begrepet til å referere til mange butikkers regnskap som gikk fra underskudd til overskudd - altså fra røde til sorte tall - denne dagen.

Black Friday  faller på fredagen etter Thanksgiving i USA. Høsttakkefesten feires alltid på den fjerde torsdagen i november. Dermed faller Black Friday alltid mellom 23. og 29. november.

Hos Norwegian Outlet hadde de en femdobling i omsetning og antall besøkene, sammenlignet med en vanlig, travel handlelørdag.