Ulv i Son var trolig hund

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Statens Naturoppsyn har fått opplysninger som tyder på at «ulve-observasjonen» på Sletta i Vestby mest sannsynlig var en hund.

- Det er ting som tyder på at det nok var en hund, og ikke en ulv som ble observert i Vestby natt til onsdag, sier Jan Huseklepp Wilberg - rovviltansvarlig for Oslo, Akershus og Østfold i Statens Naturoppsyn (SNO) til Moss Avis.

Grunnen til at han er rimelig sikkert på at det ikke var ulv er at en hundeeier har tatt kontakt med SNO.

– Hundeeieren ringte oss og fortalte at han hadde vært ute med hunden sin på Sletta da «ulveobservasjonen» ble gjort. Hunden er for øvrig av en rase som nok kan ligne på en ulv, opplyser Wilberg.

Ulv i området

Det er bekreftet at det er ulv i Østmarka, som strekker fra Oslo og Akershus nedover i Follo-regionen, og Moss Avis har flere ganger tidligere skrevet om observasjoner av ulv, både i Sonsområdet og på grensen mellom Ås og Vestby.

Rovviltkontakt Torbjørn Tveter i Statens Naturoppsyn sa onsdag at senest for fjorten dager siden fikk noen øye på ulv i Flateby.

– Vi får ofte tips om ulveobservasjoner, men for at vi skal være sikre på at det faktisk dreier seg om ulv så må vi ha bildebevis eller spor å gå ut fra. Nå som det snart kommer snø vil det bli enklere å konstatere om det faktisk er ulv eller hund som er blitt observert. Men vil gjerne at publikum tipser oss hvis de mener at de har gjort ulveobservasjoner, sier Wilberg og legger til at de også er interessert i gaupeobservasjoner.

Artikkeltags