Gå til sidens hovedinnhold

Nytt farevarsel for helga – Nå synker temperaturene igjen og det blir griseglatt

Artikkelen er over 2 år gammel

Det kan være lurt å ta en ekstra runde med snømåka i dag. Meteorologene varsler nok en gang vanskelige kjøreforhold i distriktet.

FOLLO: Meteorologisk institutt går nok en gang ut med farevarsel for store deler av sør-øst Norge. I Akershus, Østfold, Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder kan snø og temperaturer rundt null grader gi vanskelige kjøreforhold.

– Kjør etter forholdene og sjekk gjeldende farevarsel på yr.no/farevarsel, oppforder meteorologene.

Vakthavende meteorolog Marit Berger i Meteorologisk institutt sier til Moss Avis at det kan komme opp til åtte centimeter med snø på lørdag.

– Snøen kan by på store trafikale utfordringer. Så det er vel det folk må være obs på i helgen. Kjør etter forholdene, og beregn ekstra tid til transport og kjøring, sier hun til avisen.

Fryser på

Slapset som ligger som en klam hånd over distriktet vårt kommer til å fryse i løpet av natten.

– Vinteren er på retur i en ukes tid, det blir i allefall kaldt nattestid, sier Vibeke Thyness ved Meteorolgisk institutt til Amta.

Det er ventet flere lavtrykk utover i uka som kommer, og det skal snø enda mer.

Allerede i kveld kommer kuldegradene tilbake. På lørdag formiddag skal det snø igjen.

– Vinteren er absolutt ikke over selv om vi fikk en forsmak på vår i februar. Det ser ut som det snur igjen på slutten av måneden, men det er litt tidlig å slå fast, sier Thyness.

Ti minus

Blir det klarvær på den sentrale Østlandet, kan vi få ti minus på nettene. På dagtid stiger kvikksølvet til rundt null.

Meteorologen råder deg til å skuffe unna slapset før det fryser. Med snø på toppen fra i morgen kan det blir farlig glatt.

– Når det fryser til nå, kan mange få det ugreit gjennom helgen, sier hun til Amta.

Det positive er at vi har postensielt fine dager foran oss. Søndag og mandag er det meldt knallsol.

Ulykke

Også fredag morgen var det utfordrende kjøreforhold flere steder i distriktet.

Klokken 04.14 meldte politiet at en bil hadde kjørt i midtdeleren på E6 ved Korsegården i Ås. Det var store materielle skader på kjøretøyet. To personer ble kjørt til sykehuset på Kalnes, med mulige høyhastighetsskader. Det var redusert fremkommelighet på stedet etter ulykka.

Klokken 05.50 skrev Vegtrafikksentralen at beredskapen var ute og brøytet og saltet, og oppfordret alle til å beregne god tid.

– Vi oppfordrer alle bilister til å kjøre etter forholdene, beregne god tid og holde god avstand til bilen foran, meldte Politiet i Øst.

LES OGSÅ: To tenåringer til sykehus etter trafikkulykke ved Korsegården

Kommentarer til denne saken