Gå til sidens hovedinnhold

Nytt koronadødsfall ved Ahus

Nok en person har mistet livet ved sentralsykehuset vårt.

Torsdag døde en koronasmittet pasient ved Akershus universitetssykehus (Ahus). Så langt har sykehuset 21 koronarelaterte dødsfall.

Kommunikasjonssjef ved Ahus, Geir Boye Lindhjem bekrefter dødsfallet til Romerikes Blad , men ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger.

Derfor er verken kjønn, alder eller hvor avdøde er fra kjent.

– Vi ser en økning av smitte i befolkningen, og er forberedt på at dette kan skje. Det er relativt få ennå, sier Lindhjem. til avisen.

Også tidligere denne uken døde en koronasmittet pasient ved Ahus.

Les også

Kommunen sendte inkassokrav til Håkons avdøde kone: – Som å sparke folk som ligger nede

Nytt koronadødsfall i Oslo

En hjemmeboende pasient, som ble overført fra sykehus til kommunal covid-19 behandlingsenhet (KCB) etter å ha fått påvist smitte, døde torsdag.

Siden mars er det totalt åtte pasienter som er døde med covid-19 på KCB, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

Det er sykehjemsetaten som drifter dette tilbudet for kommunen.

– Oslo kommune har opprettet dette spesialtilbudet for hjemmeboende pasienter for å avlaste sykehusene i behandlingen av smittede pasienter. Det er nå ti pasienter innlagt her og alle pasientene har fått påvist covid-19 før innleggelse, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten.

Siden mars har 105 pasienter fått behandling. Rundt halvparten av pasientene er overført fra sykehusene, mens resten kommer fra helsehus eller hjemmefra etter at de er blitt vurdert på Kommunal akutt døgnenhet på Aker, sier Jagmann.

Kommentarer til denne saken