FOLLO: Som ØB har skrevet tidligere, er det sendt ut farevarsel på gult nivå for snø, som gjelder fra tirsdag kveld til onsdag ettermiddag. Når ØB snakker med vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt tirsdag ettermiddag, ser det ut til at varselet kanskje ikke kommer til å slå til med full styrke her, selv om det kommer til å snø gjennom natten.

LES OGSÅ: Har sendt ut farevarsel fra tirsdag: – Beregn ekstra tid til transport

Vinterlig preg

– Det er et nedbørområde som er i ferd med å trekke inn fra vest. Vi har sett litt mer skyer, og det er ganske lav temperatur i lufta, så det blir nok sludd og snø, den nedbøren som kommer etter hvert utover kvelden. Og da vil det snø gjennom natta og frem til i morgen tidlig.

Ifølge Haga er det imidlertid litt usikkert hvor mye snø som kommer.

– Da vi sendte ut farevarsel i går, sa vi fem til 15 centimeter. Nå ser det mer ut til at det blir den nedre delen av intervallet, og vi ser at det kanskje ikke blir så kraftig som det var grunn til å frykte i går. Allikevel kan det nok føre til at det blir litt vinterlig preg på veiene i morgentrafikken i morgen, påpeker han.

Samtidig kommer snøen på en tid av døgnet når brøyteberedskapen har handlingsrom til å brøyte.

– Så det er kanskje ikke så store utfordringer i morgen. Allikevel har vi nå et farevarsel ute.

Fortsatt kaldt

Ifølge Haga ser det ut til å bli lettere utover formiddagen og ettermiddagen onsdag, og det blir mulig å se litt til sola.

– Men det blir fortsatt en kald værtype, og det blir få plussgrader; kanskje en eller to. Tilsvarende kommer det et nytt nedbørsområde torsdag, som kan gi litt dryss. Det blir lettere fra fredag, og det er tegn som tyder på at det blir slutt på lavtrykksaktiviteten fra sørvest.

Et høytrykk vil etablere seg, og det ser ut til å bli ganske solrike dager.

– Innledningen til påsken og den stille uken ser ut til å bli preget av godvær; solrikt, lettskyet og rolige vindforhold. Men det blir fortsatt kaldt, selv om det kanskje blir litt høyere temperaturer, sier han og antyder at det kan komme opp i 5-6 varmegrader på dagen.

På nettene er det fortsatt meldt minusgrader neste uke.

Snøen som kommer tirsdag til torsdag ser det ut til at i stor grad blir liggende. Og den kjølige værtypen gir seg ikke selv om påsken er på trappene. Heller ikke over påske kan meteorologen love noen spesiell vårvarme. Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet ennå en stund for de som gleder seg til våren.

– Men i solveggen blir det fint.

I hvert fall hvis man finner ly for vinden fra nord.