JA til bunad – NEI til bløtkake

Ut og fly før 17. mai? Husk at du kan ta med bunaden og smykkene som hører til gjennom sikkerhetskontrollen. Bløtkaka bør helst bli hjemme

Ut og fly før 17. mai? Husk at du kan ta med bunaden og smykkene som hører til gjennom sikkerhetskontrollen. Bløtkaka bør helst bli hjemme Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bunaden kan du ta med inn i flyet, men bløtkaka må du la bli igjen.

DEL

Bunaden er et populært og høyt verdsatt festplagg.

Nå som 17. mai nærmer seg, er det mange som lurer på om det er greit å ta med bunad og smykker i håndbagasjen, opplyser Oslo Lufthavn AS.

– Du kan fint ta med bunad og bunadssmykker inn i flyet som håndbagasje, men det kan lønne seg å være litt forberedt før du skal gjennom sikkerhetskontrollen. Søljer, knapper og smykker vil gi utslag i metalldetektoren, sier medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn.

Innsjekket bunad

Hans råd er å samle bunadssmykker i en smykkepose eller i et smykkeskrin.

– Vis det til sikkerhetskontrolløren når du forteller at du har med bunad i håndbagasjen, sier Westher Andersen.

– Har du muligheten, bør du sende bunadssmykkene som innsjekket bagasje. På den måten går reisen enklest mulig for alle feststemte reisende, fortsetter han.

Bunadskniv må sendes som innsjekket bagasje eller spesialbagasje.

Vil du være helt sikker på at bunaden ikke skal bli et problem bør du sende bunaden og alt tilbehør som vanlig innsjekket bagasje, er Westher Andersens råd.

Kaker på flyet?

Når det gjelder bløtkaker, kan ikke reisende ta med seg disse gjennom sikkerhetskontrollen, siden krem er klassifisert som smørbart/flytende, understreker Oslo Lufthavn.

– Kaker egner seg heller ikke så godt i innpakket bagasje, men her skal passasjeren selv få vurdere hva de gjør. Vårt beste råd er å la vertskapet på ankomststedet stå for bakingen, avslutter en smilende Joachim Westher Andersen.

Artikkeltags