Sjekk disse bærbare gavetipsene!

Lenovos nyeste Yoga Pro er utrolig tynn og har absolutt utseendet med seg.

Lenovos nyeste Yoga Pro er utrolig tynn og har absolutt utseendet med seg. Foto:

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Vi har samlet et knippe bærbare gavetips her.

DEL

En datamaskin er en perfekt gave. Den er underholdning, læring, og den er nyttig. Alt på én gang. Hyllene bugner imidlertid over av ulike modeller med desto flere merksnodige betegnelser. Det beste er kanskje derfor å heller lete seg frem til den perfekte datamaskinen blant våre få, men gode, forslag for enhver smak.

For den lekne – Yoga 2 Pro

Mange spør seg i disse dager om de virkelig trenger nettbrettet sitt da mobilene har fått så store og gode skjermer. Lenovos Yoga 2 Pro gjør lite for å bedre nettbrettenes kleine situasjon. Denne 13 tommer store bærbare maskinen er nemlig utrolig fleksibel og lar seg faktisk bøye nesten 360 grader slik at du kan bruke den som et nettbrett. – Et litt tykkere og tyngre nettbrett selvsagt, men med muligheten til å stadig bytte mellom bærbar PC-modus og nettbrettmodus skal det godt gjøres å ikke falle pladask for den.

Tastaturet er et av de desidert beste på markedet, skjermen er god og høyoppløst, og maskinen er kraftig nok for de aller fleste oppgaver. Og sjekk den stilige oransje fargen. Den gjør seg enda bedre i virkeligheten enn på bilder.

Etterfølgeren til Yoga 2 Pro er allerede på plass, men det er ikke dermed hugget i stein at denne er et bedre valg. Visst er Yoga 3 Pro både langt tynnere og lettere – og kanskje enda et hakk lekrere – men ytelsen er langt dårligere og du finner ingen nye funksjoner eller muligheter her som ikke gamlefar også mestrer til det fulle. Siden etterfølgeren er på plass får du for tiden Yoga 2 Pro for en ganske fordelaktig slump med mynter.

Les hele testen av Lenovo Yoga 2 Pro

For studenten – Asus Transformer Book T100

Det er ikke alle som trenger superkrefter for å komme seg gjennom dagen. For i underkant av tre tusenlapper får du den lette og kompakte Asus Transformer Book T100. Denne lar deg hekte hele skjermen av tastaturet, slik at du kan sitte med et 10 tommer stort nettbrett i neven på noen sekunder.

Tastaturet er imidlertid mindre enn på mange andre bærbare, og maskinen føles litt «plast-aktig». Samtidig skal T100 ha skryt for den gode batteritiden på mellom åtte og ti timer, i tillegg til at den er fullstendig lydløs. Med mindre du skal studere til å bli journalist eller forfatter, har du her en gyllen mulighet til å handle en billig elektronisk skrivemaskin, men pass på: Om du venter litt kommer T100 snart i ny og raskere utgave.

Les hele testen av Asus Transformer Book T100

Du bør også sjekke ut vår test av Acers Aspire Switch 10. Switch 10 har sine problemer med designet. Vårt testeksemplar fikk nemlig raskt stygge riper, men for mange kan en svært god pekeplate, og skjermens overlegne lysstyrke – som lar deg bruke hybriden utendørs – veie opp for dette.

Les hele testen av Acer Aspire Switch 10

For Mac-elskeren – MacBook Pro Retina 13

Ingen slår Apple på byggkvalitet, ei heller skjermkvalitet. Selskapets MacBook Pro 13 Retina gjør alt du ber den om, kanskje med unntak av spill, og er en fryd å jobbe med. Den har verdens beste berøringsflate, et solid tastatur, og du hører så godt som aldri noe til maskinens vifte. Batteritiden er også svært god der den enkelt holder det gående gjennom en hel dag. Vi anbefaler basismodellen på det sterkeste, en modell som er sterk nok for de aller, aller fleste.

Les hele testen av Macbook Pro Retina 13 (forrige utgave)

MacBook Air er også en fin maskin for lettere oppgaver og topper selv MacBook Pro Retinas batteritid. Ingen slår MacBook Air på utholdenhet. Den har likevel et stort ankepunkt, nemlig skjermen. Denne er rett og slett for dårlig i 2014, da konkurrentene både har høyere oppløsning og langt bedre skjermpaneler. Neste år ser det dog ut til at Apple vil svare skikkelig på tiltale.

Les hele testen av MacBook Air

For den kompromissløse spilleren – Asus G750

Asus har med sin G750 klart kunststykket å sette sammen komponenter som sikrer deg god grafikk i alle spill med en holdbar og tøff design. Karosseriet er laget i anodisert aluminium, som er en proff spiller verdig.

Visst er den et lite beist når det kommer til vekt og størrelse, men den overdimensjonerte kjøleløsningen som stikker litt ut bak på maskinen er også den som redder dagen, eller i alle fall ørene dine, fra å falle av når du presser maskinen til sitt ytterste.

Selv om det er full trøkk på innsiden har Asus-maskinen alltid en ro over seg, noe vi ikke ser så ofte i dette segmentet.

Tastaturet er godt og det samme er den store pekeplaten. Skjermen er lyssterk og har flotte skarpe farger. Det er alltid anbefalt å spille med et skikkelig headset, men lyden fra maskinen er aldeles ikke så verst – med et eget basselement for litt ekstra trykk.

Asus lanserer i disse dager G750s etterfølger, G751. Har du litt is i magen, kan du dermed sikre deg det som kan blir den beste bærbare spillmaskinen i tiden som kommer.

Les hele testen av Asus G750 her

For den budsjettbevisste spilleren – Multicom W230S

Et forholdsvis rimelig alternativ for deg som vil spille uten å fylle stua med et stort PC-kabinett er Multicoms Xishan W230S.

Denne 13-tommers maskinen er veldig kompakt, selv om den veier mer enn andre bærbare med samme skjermstørrelse.

Dette henger sammen med de kraftige komponentene som sitter inne i den.

Xishan har nemlig en rask prosessor, svært god grafikk til prisen og masse lagring og minne. Batteritiden er også veldig god til en så sprek maskin å være, og HD-skjermen er skarp med fine farger.

(ANB)

Artikkeltags