Gå til sidens hovedinnhold

ØB deler ut 400.000 kroner til gode formål i Follo

Har du et prosjekt på gang, men trenger finansiering? Nå kan du søke støtte fra lokalavisen din.

SKI: Store eller små prosjekter i Nordre Follo og Ås kan få drahjelp fra ØB. Sammen med andre Amedia-aviser deler Østlandets Blad ut noe av fjorårets overskudd til lokale formål.

– Vi er opptatt av lokalmiljøet vi lever med - og av. Derfor er det naturlig for oss å gi noe tilbake, når vi har mulighet til det. I år støtter vi lokale prosjekter med 400.000 kroner. Vi håper vi får mange søknader så juryen har en god jobb å gjøre og mange å velge mellom, sier ansvarlig redaktør Martin Gray.

Søknaden må være levert innen 4. mai.

– Det er opp til juryen å vurdere beløpene til de ulike tiltakene, og den står helt fritt til å gi hele beløpet til ett prosjekt hvis man synes det er riktig, eller dele opp i mindre beløp til mange, sier Gray.

HER SØKER DU: https://soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia

Juryen består - i år som i fjor - av virksomhetsleder for kultur og samfunn i Nordre Follo, Mette Skrikerud, ildsjel og tidligere leder av Begeistringsetaten, Rikke Soligard, mangeårig ØB-journalist Rolf-Otto Eriksen, og Martin Gray

– Vi heier på Follo. Vi er patriotiske og positive til det som skjer her som bidrar til å skape gode bomiljøer for folk.

– ØB er med over 110 års historie en institusjon i Follo som veldig mange har et forhold til. Vi skal spille en rolle i folks hverdag. Dette gir oss muligheten til det, sier Gray.

– Fantastisk morsomt

Midlene som lyses ut, kan deles ut til ett eller flere formål. Det vil ikke bli gitt støtte til offentlige kjerneoppgaver, til privatpersoner, til næringsvirksomhet, eller rene religiøse eller politiske tiltak.

Amedias aviser i Follo skal dele ut til sammen 1 million kroner. Akershus Amtstidende har en pott på 300.000 kroner, Enebakk Avis, Vestby Avis og Ås Avis har 100.000 kroner hver til å støtte lokalmiljøet.

– Hva synes du om muligheten til å få gjøre dette?

– Det er fantastisk! Vi lever av og med lokalmiljøet. Jeg synes det er utrolig morsomt at vi er i en posisjon hvor vi kan gi noe tilbake, og er stolt av å jobbe i et mediekonsern som ser viktigheten av å støtte opp om lokalmiljøene, sier Martin Gray.

Pengene skal gå til prosjekt(er) som kommer allmennheten til gode.

– Vi håper folk vil engasjere seg, og tenker at det prosjektet de jobber med er noe de kan få penger til - og at de passer på å søke innen fristens utløp. Det er ingen krav til utforming av søknaden annet enn at det er en elektronisk søkeprosess, sier han.

Kommentarer til denne saken