Gå til sidens hovedinnhold

ØB skal dele ut 500.000 kroner til gode formål i Follo – nå er siste frist for å søke

Artikkelen er over 1 år gammel

Har du et prosjekt på gang, men trenger finansiering? Nå nærmer fristen seg for å søke støtte fra lokalavisen.

SKI: Store eller små prosjekter i Follo kan få drahjelp fra ØB, men du må forte deg: Onsdag (25. mars) går fristen for å søke ut.

– Sammen med Ås Avis skal vi støtte lokale prosjekter med en halv million kroner. Vi håper vi får mange søknader så juryen har en god jobb å gjøre og mange å velge mellom, sier ansvarlig redaktør Martin Gray.

Søknaden må være levert innen 25. mars.

– Det er opp til juryen å vurdere beløpene til de ulike tiltakene, og står helt fritt til å gi hele beløpet til ett prosjekt hvis man synes det er riktig, eller dele opp i mindre beløp til mange, sier Gray.

HER SØKER DU: https://soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia

Juryen består virksomhetsleder for kultur og samfunn i Nordre Follo, Mette Skrikerud, ildsjel og tidligere leder av Begeistringsetaten, Rikke Soligard, mangeårig ØB-journalist Rolf-Otto Eriksen, og Martin Gray

– Vi heier på Follo. Vi er patriotiske og positive til det som skjer her som bidrar til å skape gode bomiljøer for folk.

– ØB er med over 110 års historie en institusjon i Follo som veldig mange har et forhold til. Vi skal spille en rolle i folks hverdag. Dette gir oss muligheten til det, sier Gray.

– Fantastisk morsomt

Midlene som lyses ut, kan deles ut til ett eller flere formål. Det vil ikke bli gitt støtte til offentlige kjerneoppgaver, til privatpersoner, til næringsvirksomhet eller rene religiøse eller politiske tiltak.

Amedias aviser i Follo skal dele ut til sammen 1 million kroner. Akershus Amtstidende har en pott på 300.000 kroner, Enebakk Avis og Vestby Avis har 100.000 kroner hver til å støtte lokalmiljøet, mens Ås Avis og ØB til sammen skal dele ut 500.000 kroner.

– Hva synes du om muligheten til å få gjøre dette?

– Det er fantastisk! Vi lever av og med lokalmiljøet. Jeg synes det er utrolig morsomt at vi er i en posisjon hvor vi kan gi noe tilbake, og er stolt av å jobbe i et mediekonsern som ser viktigheten av å støtte opp om lokalmiljøene, sier Martin Gray.

Pengene skal gå til prosjekt(er) som kommer allmennheten til gode.

– Vi håper folk vil engasjere seg og tenke på at det prosjektet de jobber med, er noe de kan få penger til, og passer på å søke. Det er ingen krav til utformning av søknaden annet enn at det er en elektronisk søkeprosess, sier han.

Det er ingen hindring hvis man har en søknad inne hos Sparebankstiftelsen DNB fra før.

– Pengene står ØBs jury helt fritt til å disponere, understreker redaktør Martin Gray.

Kommentarer til denne saken