Gå til sidens hovedinnhold

- Her har vi mange viktige ressurser

Artikkelen er over 3 år gammel

Folk som sliter med å komme seg ut i arbeidslivet, er også viktige ressurser for bedrifter som vil gi dem en sjanse.

For abonnenter

ÅS: Det vet Åspro, som har fått med seg Bryggeland på laget. Bryggeland er en bedrift som holder til i Ås, som har gjort seg fortjent til tittelen Inkluderende bedrift. Bryggeland har tatt sosialt entreprenørskap og inkludert deltakere via Åspros tiltak inn til fast ansettelse i bedriften.

– Dette er en viktig sak og vi håper og tror næringslivet vil se viktigheten av dette samarbeidet. Er det nytt? Ja, fordi samfunnet endrer seg, tiltaksformer og offentlige føringer endrer seg, og ikke minst næringslivet endrer seg. Prosjektet Inkluderende bedrift har som ambisjon gjøre en forskjell her, opplyser Mats Halvorsen, leder marked og produksjon i Åspro.

 

– Nyttige ressurser

Åspro er fornøyd med at det blir litt mer formelt, og ser frem til å gjøre avtaler med flere bedrifter.

– Vi tenker at det har mye å si for hvor godt vi blir sett, for at vi får brukt de ressursene folk sitter på, de som sliter med å komme ut på arbeidsmarkedet av forskjellige grunner. Det er veldig bra at bedriftene ser oss og ser at de ressursene vi har kan være nyttige, og tar sosialt ansvar, sier veileder og jobbkonsulent Even Svantesvoll i Åspro.

– Vi er i startsfasen og har mange bedrifter vi er i kontakt med. Men foreløpig er det bare Bryggeland som har inngått avtale om å være inkluderende bedrift i samarbeid med Åspro. Jeg vil tro at flere parter kommer inn etter hvert som prosjektet kommer ordentlig i gang, sier Svantesvoll.

 

- Stort potensiale

Han mener det ligger et stort potensiale å komme i kontakt med bedrifter også utenfor Ås.

– En ting er å ønske å ta sosialt ansvar og sosialt entreprenørskap, men i mange anbudsprosesser blir det også stilt krav om at man er med og tar ansvar på disse tingene. Bedriftene blir gjerne prioritert hvis de gjør det, sier Even Svantesvoll.

Man kan inngå avtale om arbeidslivspraksis, opplæringspraksis, jobbpraksis og hospiteringsavtale for deltaker i VTA (varig tilrettelagt arbeid).

– Vi må være i stand til å møte det behovet som er, og også tenke ut fra arbeidsgivers perspektiv. Det vil være veldig forskjellig fra bedrift til bedrift. Jeg er spent på hvordan det blir i månedene fremover å komme i gang med dette i litt større skala, sier Even Svantesvoll.

 

Kommentarer til denne saken