Gründermiljø i startgropen i Ski

GRÜNDERMILJØ: Marius Klose, daglig leder Thor Ole Fongaard i Follo Næringsråd og Stian Ulvøy mener det er viktig med et gründermiljø.

GRÜNDERMILJØ: Marius Klose, daglig leder Thor Ole Fongaard i Follo Næringsråd og Stian Ulvøy mener det er viktig med et gründermiljø. Foto:

I 2017 ble det etablert nesten 2000 nye bedrifter i Follo. Stian Ulvøy var en av dem som startet opp for seg selv med bedriften Project Biker.

DEL

SKI: Det han savnet mest da han startet for seg selv var et gründermiljø i Ski. Det ble ensomt på hjemmekontoret. Ved å stå frem i Østlandets Blad, har han nå kommet inn i et kontorfellesskap, som han nå håper han kan fylle opp med andre gründere.

– Er det noe jeg har savnet i Ski, så er det er gründermiljø. Gründermiljøet er et steg unna det allerede eksisterende næringslivet i Ski, og er et viktig tilskudd, sier daglig leder i Follo Næringsråd Thor Ole Fongaard.

Han er så glad for at Stian Ulvøy tok tak i dette, og at han nå jobber med å få på plass et gründermiljø i Ski.

– Det er veldig viktig for Ski og Nordre Follo å få nye bedrifter til området. Arbeidsplasser er viktig. Og de tradisjonelle måtene å tenke bedrift på, har mistet mye av sin levedyktighet, så man må tenke annerledes, mener Fongaard.

Follo har heller ingen hjørnestensbedrifter, slik som mange andre området i landet. Derfor er Fongaard veldig glad for at mange velger å skape sine egne arbeidsplasser i Follo.

– Vi ser at kommunene vil satse på næringslivet, men jeg tror at de for øyeblikket er veldig opptatt med kommunesammenslåingen, og at næringslivssatsingen kommer litt i bakhånd. Derfor er det veldig bra at slike som Stian tar et initiativ, sier han.

KONTORLANDSKAP: Marius Klose (t.v.) og Stian Ulvøy (t.h.) i Project Biker håper de snart får flere med på laget i Upstairs Innovation Hub. Daglig leder i Follo Næringsråd Thor Ole Fongaard mener det er gode muligheter for det.

KONTORLANDSKAP: Marius Klose (t.v.) og Stian Ulvøy (t.h.) i Project Biker håper de snart får flere med på laget i Upstairs Innovation Hub. Daglig leder i Follo Næringsråd Thor Ole Fongaard mener det er gode muligheter for det. Foto:

Veldig fornøyd

Stian Ulvøy tok kontakt med ØB rett før jul, og søkte etter andre gründere som ville dele kontorplass. Det tok ikke lange tiden før mannen bak Upstairs Innovation Hub i Verkstedveien i Ski tok kontakt med Stian.

I løpet av få dager var Stian inne i de moderne lokalene som består av et lite åpent landskap, et par kontorer, kjøkken med spiseplass og møtelokaler.

– Jeg har nå tatt over jobben med å finne flere leietagere. Målet er å få inn et par-tre faste leietagere, samt flere gründere som vil ha en mer fleksibel ordning, sier Stian.

For Stian som ønsket å starte i det små for så å vokse seg større, har denne ordningen fått ham til målet med én gang.

– Dette er over all forventning. Nå håper jeg at flere gründere har lyst til å komme seg ut av hjemmekontoret og bli en del av fellesskapet her, oppfordrer han.

– Bra tilbud

Fongaard mener Stian og medgründer Marius Klose har fått til noe bra i Verkstedveien i Ski, og håper de får inn flere leietagere snart.

– Her får leietagerne både kontorplass, trådløst nett, møterom og kjøkken med i husleien. I tillegg får de på en måte kollegaer som de kan spille ball med på kjøpet. Dette er et veldig bra tilbud, mener næringsrådslederen.

Artikkeltags