Gå til sidens hovedinnhold

Pizza-kjede kjøper 41 nye restauranter

Artikkelen er over 4 år gammel

Pizza Pizza Norway, den nordiske partneren til verdens største pizzakjede Domino's Pizza, overtar Dolly Dimple's i Norge.

VESTBY: Den eneste Dolly Dimple's-restauranten vi har i Follo, ligger på Norwegian Outlet i Vestby. Den blir altså om ikke lenge gjort om til Domino’s Pizza.

Daglig leder av Norwegian Outlet, Einar Sørland, sier til Vestby Avis at det var helt ukjent for ham at pizza-kjeden er kjøpt opp av Domino’s.

Dolly Dimple’s er landets tredje største pizzakjede med over 500 medarbeidere, 42 butikker og en omsetning på 308 millioner kroner. Med Domino's Pizza sine tolv eksisterende restauranter får kjeden nå 54 spisesteder.

Til sammenligning har Peppes Pizza 2500 ansatte, rundt 90 restauranter og er den største pizzakjeden i Skandinavia.

– Vår langsiktige ambisjon er å bli nummer én på pizza i Norge, sier Domino's Pizzas sjef i Norge, Kenneth Lorentzen.

Størst i verden

Også Norgesgruppen, som eier Dolly Dimple's, er godt fornøyd med overtakelsen. Administrerende direktør Marianne Ødegaard Ribe i Norgesgruppen Servicehandel opplyser at flere potensielle kjøpere har kontaktet dem etter at fusjonen med Peppes Pizza ble stanset.

Domino's Pizza Group er ledende på verdens pizzamarked og leverer ifølge sin hjemmeside over en million pizzaer daglig. Ifølge Financial Times kjøpte de Dolly Dimple's for fire millioner pund eller rundt 40 millioner kroner.

Nettavisen spår at den ny konstellasjonen dermed bør ha langt større sjanser til å få Konkurransetilsynets godkjennelse enn den strandede fusjonen mellom Peppes Pizza og Dolly Dimple's.

Her kan du se hva dommen ble da Ungdomsredaksjonen 2013 testet pizzaer i Follo (Alle restaurantene eksisterer fortsatt)

Stanset i fjor

Planen om en fusjon mellom Dolly Dimple's og Peppes Pizza ble stanset i fjor høst. Konkurransetilsynet mente oppkjøpet ville ført til at konkurransen innenfor restaurant- og take-away-markedet i Norge ble vesentlig begrenset.

Peppes Pizza klaget avgjørelsen inn for Næringsdepartementet, men i januar i år satte næringsminister Monica Mæland (H) et endelig punktum for sammenslåingen.

Departementet begrunnet avgjørelsen med at fusjonen ville oppheve konkurransen mellom de to selskapene og motivere til økte priser.

Kommentarer til denne saken