Gå til sidens hovedinnhold

Akershusbedrifter er optimistiske

Artikkelen er over 4 år gammel

En undersøkelse gjort av NHO i Oslo og Akershus viser at bedriftene er mer optimistiske i første kvartal av 2017 enn de var i samme kvartal i fjor.

OSLO: Totalt har 2100 bedrifter i Oslo og Akershus svart på undersøkelsen til NHO. Bedriftene i disse to fylkene er ikke like optimistiske som på resten av Østlandet, men det er likevel viktig å få med seg en liten optimisme.

– Det er godt å se at bedriftene i Oslo og Akershus ser positivt på markedssituasjonen og vurderer å ansette flere. Pilene peker oppover fra bunnivået i første kvartal 2016. Det er også viktig å få med seg at bedriftene fremdeles er i omstilling, og at det er for få som investerer, sier regiondirektør Nina Solli Oslo og Akershus.

Stadig flere bedrifter som er medlem av NHO forventer likevel økning i investeringene i tiden fremover. Det har vært en økende optimisme det siste året, men bedriftene er fortsatt mer pessimistiske i forhold til investeringer enn de er til markedsutsiktene. Lavere ordretilgang og reduserte salgspriser oppgis som den viktigste hindringen for ekspansjon.

Økt bemanning

Flere av bedriftene som er medlem av NHO planlegger å øke bemanningen i 2017. Planlagte oppsigelser og permitteringer er lavere enn på samme tidspunkt i fjor.

Blant bedrifter som leverer til petroleumsnæringen har andelen som planlegger oppsigelser og permitteringer falt betydelig det siste året, men i første kvartal var fortsatt andelen betraktelig høyere enn for landsgjennomsnittet.

Oppgangen gjelder for hele landet. I første kvartal var det særlig bedriftene i Østlandsfylkene som var positive til markedssituasjonen.

Kommentarer til denne saken