Tre anmeldelser mot bilverksteder i Follo

PÅ PLASS: Aksjonsgruppen kontrollerte et bilverksted i Ski onsdag ettermiddag.

PÅ PLASS: Aksjonsgruppen kontrollerte et bilverksted i Ski onsdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere verksteder i Follo er anmeldt for ulovlig arbeidskraft, ulovlige reparasjoner og svart arbeid.

DEL

FOLLO: – Det er en stor andel svarte penger i omløp. Vi har også avdekket ulovlig arbeidskraft, sier seniorrådgiver Geir Mjøsund i Vegdirektoratet til Østlandets Blad.

Onsdag og torsdag aksjonerte veivesenet, politiet, Arbeidstilsynet, NAF og toll- vesenet mot utvalgte verksteder landet over.

I Follo ble det gjennomført kontrollert mot fire verksteder. Tre av dem er blitt anmeldt, opplyser politiadvokat Øystein Rustnes i Øst politidistrikt til ØB.

– Tre av disse ble stengt på grunn av ulovlig virksomhet. Det gjelder ulovlige reparasjoner eller reparasjoner uten godkjenning, sier Rustnes.

Flere personer skal ha blitt tatt inn til avhør.

– Sakene er nå under etterforskning, legger Rustnes til.

- Ulovlig verkstedsdrift straffes normalt med bøter opptil 100.000, skriver Follopolitiet på sin Facebook-side.

Appellerer til fornuften

Tradisjonelt sett har kontrollene rettet seg mot de lovlige verkstedene. Denne gang retter den seg inn mot verksteder tilsynsmyndighetene har en sterk mistanke om at driver med ulovlig arbeid.

– Hvis man mangler kompetanse og riktig utstyr, så er det en fare for trafikksikkerheten, sier Mjøsund i Vegdirektoratet. Han appellerer til fornuften og samvittigheten når han ber kundene om ikke å bruke ikke-godkjente verksteder. De godkjente skal ha et skilt fra Statens vegvesen ved inngangen, som tydelig markerer at de er godkjent.

Les også:

– Hvis man går til et godkjent verksted, beholder man både garantien og klagemuligheten. I tillegg unngår man å støtte opp om ulovlig virksomhet, sier Mjøsund.

Landsomfattende aksjon

Over hele landet var tilsynsmyndighetene ute på kontroller onsdag og torsdag.

– Målet med en slik aksjon er å sette problemet på dagsordenen. Forhåpentligvis blir brukerne mer kritiske, som igjen vil fjerne litt av grunnlaget for denne typen virksomhet, sier seksjonsleder Erlend Røysum i veivesenet til NRK.

– Vi ønsker å stanse ulovlig virksomhet, sier Mjøsund i Vegdirektoratet.

Follopolitiet opppfordrer alle til å sjekke hvilke verksteder som er godkjente på vegvesen.no/finnverksted før man som bileier bestemmer seg for verksted.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken