Frekk biltyv tok seg tid til en kaffe før han stjal Audi til 450.000 kroner

Artikkelen er over 3 år gammel

Den iskalde biltyven forsynte seg først med en varm kaffe, før han stjal med seg en eksklusiv Audi A7 quattro fra Kolbotn Bil.

DEL

SOFIEMYR: Hos Kolbotn Bil står premiumbilene på rekke og rad. De dyrest bilene, som koster rundt én million kroner står innendørs. Tyven valgte seg derfor ut en litt rimeligere utgave, som var parkert på utsiden av butikken.

Audien var annonsert på finn.no til 450.000 kroner. Partner Kamran Shaukat på Kolbotn Bil tror også det var her tyven fant frem til bilen.

– Det virker som om han visste hva han var på jakt etter, mener Shaukat.

Skinnet kan bedra

Historien er som følger: Mandag kl. 16.50, ti minutter før stengetid, kom en hyggelig mann inn i butikklokalet. Han tok kontakt med selger Kristoffer Lier Hansen.

– Jeg var opptatt med en annen kunde, så vi fikk bare pratet litt sammen. Mannen ga uttrykk for å være interessert i Audien som sto parkert på utsiden. Han virket både rolig og tillitsfull, så jeg lot han få låne bilnøklene, slik at han kunne ta en nærmere titt inne i bilen mens jeg gjorde meg ferdig med den første kunden. Bilen sto helt innerst på parkeringsplassen vår, så jeg anså ikke det som noe stor sannsynlighet at han ville forsøke å stjele den. I tillegg var nummerskiltene tatt av bilen, forteller Hansen.

Biltyven kom tilbake med nøklene etter noen minutter.

– Han takket for titten og vi avtalte prøvekjøring klokken 15.00 dagen etterpå, sier Hansen.

Det bilselgerne ikke ante noe om, var at biltyven enten hadde kopiert nøkkelens signaler, eller levert tilbake en nøkkel som så identisk ut med Audiens.

For ett år siden herjet innbruddstyver i Oppegård

Kom tilbake etter stengetid

Tyveriet av bilen ble ikke oppdaget før utpå tirsdagen.

– Da jeg skulle klargjøre bilen for prøvekjøringen som vi hadde avtalt, oppdaget jeg at bilen var borte. Jeg ante fort en sammenheng mellom besøket dagen før og tyveriet av bilen.

Etter at Shaukat fant frem opptakene fra overvåkningskameraene, kunne de raskt koble mannen opp mot det frekke biltyveriet.

– På opptakene går det frem at mannen kom tilbake allerede etter én time, rundt kl. 18.00. Overvåkningsvideoen viser at det er to mann som henter bilen, sier Shaukat.

De mener mannen var etnisk norsk, men at det også kan hende at dette var en østeuropeer som snakket meget godt norsk.

– Han snakket bokmål, men jeg føler meg ganske sikker på at det ikke var mannens opprinnelige dialekt/språk, mener Hansen.

Dette er bilbutikkens første tyveri. Nå har tilliten fått et skudd for baugen, innrømmer de.

– Nå må vi dessverre stramme inn på den ubegrensede tilliten vi har vist kundene våre, mener Shaukat.

BMW-bande robbet seg gjennom Oslo i fjor

Etterlyste mannen på Facebook

Nå har bilbutikken delt usladdede bilder av den mistenkte mannen på bedriftens facebookside.

Her skriver de blant annet: «Kolbotn Bil ble utsatt for tyveri Mandag 30.01.17 rundt kl. 18.15 
Ta en titt på bildene, er det noen som gjenkjenner eller vet hvem denne personen er? 
Solid dusør utloves ved informasjon som fører til at gjerningspersonen blir tatt. All informasjon & tips holdes anonymt.
Ta kontakt med Politiet eller gi oss beskjed".

– Vi har vært i kontakt med politiet og de har fått alle opplysninger og bilder fra overvåkningskameraene. Anmeldelse er også underveis.

Er det greit å dele usladdet bilde?

– Vi spurte politiet om det, og de synes det var greit.

Politiet bekrefter at de har dialog med Kolbotn Bil.

– Vi har ikke mottatt anmeldelsen ennå, men har vært i kontakt med dem, og fått forståelse for at saken vil bli anmeldt, opplyser politioverbetjent Silje Stokken Uppheim i Follo-politiet.

Politiet har ingen informasjon på at dette er noen ny trend i området.

– For at vi skal kunne etterlyse bilen må vi ha en anmeldelse. Når vi får den, vil bilen bli etterlyst i Schengen-landene (27 land).

Hun velger å avstå fra å ha noen formening om bilbutikkens deling av et usladdet bilde på Facebook.

Kolbotn har fått god respons på sitt facebookinnlegg. Bildene har så langt bitt delt over 500 ganger og blitt sett av 80.000 personer.

– Jeg har stor tro på at tyven kommer til å bli tatt. På Facebook kommer det frem at en i Askim vet hvem dette er og politiet har allerede antydet at de her et navn på blokken, avslutter Shaukat.

Fikk du med deg fjorårets mest leste sak på ØB.no? Leverte bilen til foliering hos Foliering4You i Ski, fikk tilbake bilen som vrak

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken