SKI: Fjorårets Oktoberfest ble en så stor suksess at arrangørene har valgt å flytte det hele til torget. To dager til ende skal det feires med mye musikk og moro. Datoene er fredag 13. og lørdag 14. oktober.

– Det startet i fjor under andre rammer. Nå har vi flyttet det hele fra Bowlers til torget, og det skal bli mye moro fra fredag til lørdag, sier Silje Fredriksen hos Bowlers.

Fredag er det duket for bedriftsfest i det oppvarmede teltet. Da håper arrangørene at små og større bedrifter i Ski tar turen for å ha det moro.

– Det er mange bedrifter med bare to-tre ansatte her i Ski. Ved å melde seg på dette arrangementet, kan de få en fin kveld ute sammen med andre mindre bedrifter. Vi håper mange vil benytte seg av dette, oppfordrer Thomas Myrhaug i Tyroler i Ski.

Tyroler i Ski er et tyrolerband med utspring fra Ski janitsjar. De skal spille gjennom hele helgen både før og etter og sammen med andre musikanter. Fredag kveld er det partybandet Mr Grooven som står på scenen. Et band som arrangøren håper vil trekke mye mennesker.

– Vi har et mål om at dette skal bli en tradisjon, og da må folk møte opp, sier Ingvild «Helga» Svendsen. Også hun musiker i Tyroler i Ski.

Mat skal det også bli. Det vil bli servert lammeskank og bratwurst.

– Selvsagt tilbehør er «sauerkraut», proklamerer Turgay Yeser fra Bowlers.

Alkoholfri lørdagsfest

Lørdag på dagtid er det barna som står i fokus.

– Da er det et alkoholfritt arrangement. Men det skal likevel bli både musikk og liv.

– Da kommer Erik Mogeno. Han skal underholde barna med både tryllekunster og som buktaler. Rasmus fra Verdens beste band kommer for å spille sammen med Langhus SFO-kor, opplyser «Helga».

– Vi må heller ikke glemme at det blir mye ompa og allsang. Vi kan ikke ha oktoberfest uten dette. De som har lederhosen eller andre tyske eller østerrikske nasjonalplagg oppfordres til å ta dem på, sier Myrhaug med et smil.

Det er også mulig å arrangere barnebursdag denne dagen. Det er bare å kontakte noen av arrangørene.

Staut fra Valdres

Når barna har lagt seg for kvelden er det klart for oktoberfest for de voksne. Også her vil det bli servert tradisjonell mat og drikke.

– Vi har klart å få bandet «Staut» fra Valdres hit til Ski. Det blir bra. «Tyroler i Ski» vil spille gjennom hele dagen, og kanskje blir det også noe sammen med Staut, sier Myrhaug.

 

I løpet av kvelden skal det også være et par kåringer.

– Vi vil kåre oktoberfestens flotteste bart og kostyme. Det er god tid til å starte på barten nå, og så er det en tyvstart på movember, mener Myrhaug.

Før oktoberfesten vil arrangørene være synlige i Ski.

– Vi skal blant annet ha en egen bod under markedsdagen på lørdag. Da kan folk kjøpe billetter. Det er også mulig å kjøpe billetter på nett, oppfordrer Silje Fredriksen.