Gå til sidens hovedinnhold

Helene Olafsen og Lasse Kjus blir ekspertkommentatorer

Artikkelen er over 3 år gammel

Helene Olafsen og Lasse Kjus blir en del av Eurosport Norges og TVNorges tropp til OL i Pyeongchang.

OSLO: I dag er det 100 dager igjen til OL. For første gang skal Discovery Networks som eier Eurosport og TVNorge være ansvarlig for OL-sendingene i Norge.

Teamet som skal reise til OL består av mange kommentatorer som mange kjenner fra før fra TV2 og NRK. Men TV-selskapet har også knyttet til seg mange eksperter som skal bistå under sendingene.

To av disse er Helene Olafsen fra Oppegård og Lasse Kjus fra Siggerud. De to skal være eksperter i henholdsvis snowboard og alpint.

Helene har vært i Sør-Korea tidligere, og har både gode og dårlige minner derfra.

– Jeg husker det var veldig dårlig mat, og jeg overlevde på nøtter og sjokolade. Hotellet vi bodde på var også veldig dårlig. Jeg regner med at det er bedre nå, sier hun.

Lasse må spørre kollega Tom Stiansen om han har vært i Sør-Korea tidligere. Stiansen har bedre hukommelse enn Siggerud-alpinisten.

– Jeg tror jeg har vært der én gang. Mener jeg ikke var med den andre gangen, sier han. Hvilken by han var i, er en usikker på.

Ulike roller

De to skal være eksperter på hvert sitt felt, men vil også ha ulike roller under OL.

– Jeg har mange dårlige OL-minner, og har tenkt til å gi det videre i dette OL, sier Lasse Kjus og gliser. – Jeg skal gjøre analyser og slikt. Det blir artig.

Helene skal ha en mer journalistisk rolle. Hun skal intervjue utøverne når de er ferdig i bakken.

– Det blir litt rart å være på den andre siden av mikrofonen. Men også spennende, sier hun.

Mye dagtid

Da Eurosport Norge og TV Norge lanserte OL-satsingen onsdag formiddag, var det med brask og bram.

Dette er tredje gang et vinter-OL arrangeres i Asia. Og tidligere har det betydd at alt har skjedd på natten. Slik vil det ikke bli denne gangen.

– Du får langrenn til frokost, skisyting til lunsj og curling til middag, kunne Carsten Skjelbreid opplyse. – Det eneste som foregår på natten er alpint og snowboard.

Lekene starter 9. februar og avsluttes 25. februar.

Kommentarer til denne saken