Da Oliver Magnussen (41) fra Jessheim skilte seg i 2013, ble han singel for første gang på 18 år.

Etter samlivsbruddet begynte pengene å flyte fritt. 41-åringen ville være med på alt som skjedde, og da lommeboka begynte å bli tom fant han en alternativ løsning. De to neste årene lånte Magnussen i gjennomsnitt 21 000 kroner i måneden, og fort hadde han lånt over en halv million kroner, skriver Nettavisen.

Pengene gikk til utenlandsturer, dating, klær og motorsykler, og det meste ble betalt med kredittkort.

Problemet er bare at disse regningene aldri ble betalt, og nå trenger han hjelp fra «Luksusfellen»-ekspertene Lene Drange og Magne Gundersen for å få økonomien på rett kjøl.

Se video øverst i saken: Her får han sjokkbeskjeden: Vil aldri bli gjeldsfri

Ekstravagant singelliv

Overfor Nettavisen beskriver Magnussen et liv fylt med fest, reise og damer i tiden da han ble singel.

I programmet nevner han blant annet en tur til Amsterdam, der han fløy ned en kveld og reiste hjem igjen morgenen etter for å dra på date med en han hadde møtt et par ganger.

– Jeg har datet i Amsterdam, i Praha og i Tyskland, og var vel strengt talt helt bajas, forteller Magnussen.

Flere år senere endte utskeielsene med «Luksusfellen».

– Jeg var desperat, helt på felgen. Det ble full fest da jeg ble singel, og jeg prøvde å ordne opp i flere år selv, men klarte det ikke. Så jeg sendte inn en søknad til «Luksusfellen» sent en torsdag kveld, og halv ni morgenen etter fikk jeg en telefon. Innen to uker kom Lene og Magne på døra, sier han.

Vil ha tilbake sitt gamle liv

Da «Luksusfellen» kom på besøk, hadde ikke Magnussen noen store utgifter. Det er det ikke hver dag ekspertene ser.

– Han hadde ingen spesifikke ting han sløste på, bare den perioden der han hadde en helt vanvittig livsstil og kortet gikk varmt. Det er det ikke så ofte vi ser, for det pleier å være et jevnt og trutt forbruk hos deltakerne våre. Her var det rett og slett en periode der han hadde brukt store mengder med penger og sløst dem bort, sier Lene Drange til Nettavisen.

Går alt som Magnussen drømmer om, kan han finne tilbake til det livet han hadde før. Med en forhistorie som stripper og en rekke utskeielser på et tidspunkt legger han ikke skjul på at han har opplevd mye, men nå ønsker han rett og slett å returnere til det «kjedelige» familielivet han en gang hadde.

– Drømmen er jo å få tilbake det livet jeg syntes var dritkjedelig da jeg satt midt i det. Jeg ønsker meg mitt eget hus og et bekymringsløst familieliv, forteller firebarnsfaren.

Blir aldri gjeldsfri

Magnussen aner ikke hvor mye penger han skylder, noe som viser seg å være 911.705 kroner.

Til tross for en relativt god inntekt, er 41-åringen ute av stand til å betjene gjelden sin. Han har allerede et lønnstrekk på 8000 kroner i måneden, men det er ikke nok penger igjen til resten av regningene. Slik situasjonen er når ekspertene kommer på besøk, vil han aldri bli gjeldsfri.

Store deler av Magnussens gjeld er også statlig, og grunnet ubetalte strømregninger det siste halvåret vil strømmen bli stengt av innen to uker dersom han ikke klarer å komme opp med 17 500 kroner på kort tid. Denne gjelden haster mest.

– Når du skylder staten penger skal du betale alt med en gang, siden det er fellesskapets penger. Det er ikke så mye å forhandle på. Man kutter ikke krav og renter som man ellers gjør med andre kreditorer, så denne gjelden prioriteres i første rekke, foran alt, forteller Lene Drange til Nettavisen.

Men det er ikke bare strømregninger som må betales umiddelbart. Den statlige gjelden er totalt på 66 000 kroner, som Magnussen må betale ned før ekspertene kan finne en varig løsning for ham med tanke på de andre kreditorene.

Nekter å gi opp hobbyen

Magnussen får flere utfordringer fra ekspertene, og må blant annet flytte til en billigere leilighet.

En ting nekter han derimot å gjøre: Å legge hobbyen på hylla.

41-åringen er motorsykkelentusiast, og er medlem i en MC-klubb han selv har vært med på å grunnlegge. Når Gundersen konfronterer ham med at han strengt talt ikke har råd til å drive med det, setter han umiddelbart ned foten.

– Det var det ikke snakk om i det hele tatt. Det er gutta mine, det er de som er familien min, i tillegg til onkelen min og barna mine. Jeg gjør alt for den gjengen der, sier Magnussen.

Og denne lojaliteten går helt tydelig begge veier. For selv om Magnussen ser seg nødt til å selge motorsykkelen sin, får han fortsatt være medlem i klubben. Dette takket være de andre medlemmene, som betaler medlemskontigenten hans.

– Dum og deilig

Alt i alt er Magnussen svært takknemlig for «Luksusfellen»-opplevelsen, til tross for at det hele sendes på TV.

– Det er verdt å drite seg ut på TV når man får såpass god hjelp. Man blottlegger seg jo helt, så det er ikke akkurat noe sjekketriks. Voksen og blakk, sier han til Nettavisen og ler.

41-åringen er også fornøyd med at han kjenner seg igjen i hvordan han blir fremstilt i programmet.

– Jeg bekymret meg litt, for jeg synes ofte man blir fremstilt som dum. Men jeg er dum og deilig, så da er det greit.