Gå til sidens hovedinnhold

Grunnstenen for omsorgsboligene er lagt ned

Artikkelen er over 3 år gammel

Grunnstenen for bygget i Edvard Griegs vei er en tidskapsel, som elevene ved Ingieråsen skole har fylt med tegn på hvordan det er å være ung i 2018.

KOLBOTN: Fredag ettermiddag foregikk den høytidelige grunnstensnedleggelsen for omsorgsboligene i Edvard Griegs vei på Kolbotn. Grunnstenen er et skrin, og det har elevene fylt med blant annet en utgave av ØB og Oppegård avis, ørepropper, mynter, spinner og en minnebrikke med en film elevene selv har laget om å være ung i dag og tanker om fremtiden.

Elevene som har bidratt er Tuva Marie Mork, Ela Nilsen, Marlene Ringnes Hagen og Styrk Oskar Ørnebo. De hjalp ordfører Thomas Sjøvold med å spa over skrinet da det var vel plassert i bunnen av bygget som skal reise seg.

- Dette blir et synlig bevis på at vi tar på alvor å gi god pleie til innbyggerne våre når de trenger det. Et løft for helse- og omsorgssektoren, sa Sjøvold.

Fakta om omsorgsboligene i Edvard Griegs vei

  • Moderne bygg i massivtre
  • Det nye omsorgsbygget vil få fem etasjer med underliggende kjeller og skal bestå av 72 omsorgsboliger, bokollektiv for demente, dagsenter og base for hjemmetjenesten.
  • Dette blir et funksjonelt og miljøvennlig lavenergibygg med mye bruk av massivtre.
  • Underetasjen og første etasje skal bygges i stål og betong. De fire øverste etasjene skal bygges i massivtre og den utvendige kledningen på bygget vil bli varmebehandlet slik at det får en gylden glød. Grønt tak med sedum-vekster skal sørge for god håndtering av regnvann, i tillegg til miljømessige gevinster et slikt tak har.
  • De tekniske løsningene som er planlagt i bygget gir gode miljømessige gevinster både i materialvalg, energioptimalisering og fremtidig vedlikehold. Bygget vil få passivhus-standard.
  • Bruk av massivtre er CO2-vennlig og med dette prosjektet bindes CO2 så lenge bygget står, og materialet er fornybart.
  • Massivtre gir også godt innemiljø ved å bidra til riktig luftfuktighet. Byggetiden reduseres ved at alle elementene produseres på fabrikk, fraktes til byggeplass og monteres, noe som gir færre maskiner på byggeplassen og mindre støy. I tillegg legges det opp til fossil-lav byggeplass.
  • Entreprenør er AF Nybygg
  • Arkitekt er Tegn 3 arkitekter ved hovedarkitekt Lars Jørund Haugen

(Kilde: Oppegård kommune)

Kommentarer til denne saken