Onsdag 20. november kl. 19.30, kommer et av Norges beste blåserensembler til Ski

KLARE FOR SKI: Denne musikk-glade gjengen dukker opp i Rådhusteateret.

KLARE FOR SKI: Denne musikk-glade gjengen dukker opp i Rådhusteateret. Foto:

Av

Her er det bare å møte opp og nyte.

DEL

SKI: Onsdag 20. november kl. 19.30, kommer et av Norges beste blåserensembler til Ski, nemlig Oslo kammerakademi. Ensemblet består av musikere i toppsjiktet, hentet fra bl. a. Oslo filharmoniske orkester, Forsvarets Stabsmusikk-korps og Kringkastingsorkesteret.

Leder og grunnlegger er oboisten David Friedemann Strunck, som bor i Ski, og gleder seg til å spille for publikum i hjembygda. Ensemblet uroppførte nylig et verk av Ski-komponisten Morten Gaathaug i Den Norske Opera, og dette verket vil også bli å høre i Ski, sammen med klassikere mesterverker signert Wolfgang Amadeus Mozart og Ludwig van Beethoven. Gaathaugs verk har tittelen "I vesterled", og knytter an til norsk utvandring fra vikingtiden og frem til idag.

Billettene koster 200 kroner, og kjøpes ved inngangen. Arrangør er Ski historiske konserter

Oslo Kammerakademi består ved denne anledning av:

  • David Friedemann Strunck - obo og kunstnerisk leder
  • Aimar Martinez Violet - obo
  • Pierre Xhonneux - klarinett
  • Catherine Berg - klarinett
  • Steinar Granmo Nilsen - horn
  • Niklas Grenvik - horn
  • Alessandro Caprotti - fagott
  • Jon Halvor Lund - fagott
  • Cécile-Laure Kouassi - kontrabass

Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt, og det er David Friedemann Strunck som er initiativtaker og kunstnerisk leder for ensemblet. Ensemblet har etablert seg som ledende i Europa med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner og gjeninvitasjoner til prestisjetunge festivaler som Rheingau Musik Festival, Schleswig-Holstein Musik Festival, «Summerwinds» Holzbläserfestival Münsterland, Glogerfestspillene, Fartein Valen-festivalen, Trondheim kammermusikkfestival, Stavanger Kammermusikfestival, Valdres Sommersymfoni m.fl.

Oslo Kammerakademi bruker historiske messinginstrumenter i musikk fra barokken, klassisismen og romantikken. Dette bidrar til ensemblets autentiske klang og historisk orienterte framføringspraksis.

Oslo Kammerakademi framfører også nyskrevet musikk for harmonibesetning. Ensemblet har hittil samarbeidet med komponistene Mert Karabey (Tyrkia), Magnar Åm, Morten Gaathaug, Ketil Hvoslef, Trygve Brøske og Gisle Kverndokk.

Ensemblet har helt siden debuten i 2009 hatt som ambisjon å favne hele bredden av litteratur for harmoniensemble – helt fra opprinnelsen i Wien på 1780-tallet til musikken fra vår egen tid.

Oslo Kammerakademi utga i 2012 sin første cd-innspilling, Beethoven for Wind Octet (LWC1036), og i 2014 kom cd’en Leipzig! (LWC1058). Oslo Kammerakademis tredje cd the first beauty (LWC1093), som ble ugitt i 2015, kompletterte dermed en trilogi med harmonimusikk fra tre epoker. Alle tre utgivelsene har fått svært god mottakelse både hjemme og ute. Blant annet gav BBC Music Magazine fem av fem mulige stjerner for debut-albumet.

Ensemblet ga i 2017 ut en plate med musikk for blåseoktett av W.A. Mozart, Mozart for Wind Octet (LWC1141) som også fikk overveldende gode omtaler.

Oslo Kammerakademi har sin egen konsertserie i Operaen i Oslo og sin egen festival på Ski i Akershus.

Artikkeltags