SKI: Odd Fellow er den staselige trebygningen fra 1913 som ligger i krysset Idrettsveien/Sanderveien i Ski. Bygget eies av tre losjer, damelosjen Hanna og de to herrelosjene Roald Amundsen og Oscarsborg. De tre losjene bruker andre etasje til losjelokaler, mens første etasje er selskapslokaler.

På folkemunne ha bygningen gjerne blitt kalt Lille Eidsvoll på grunn av en viss likhet med Eidsvoll-bygningen. Da samboerparet Morten Rosenkrantz og Mona Bremnes overtok driften av selskapslokalene i september 2021, kalte de selskapet sitt nettopp for Lille Eidsvoll AS.

Morten og Mona skal drive Odd Fellow med hjemmelaget mat og kortreiste råvarer

Med på laget er også Rune Johansen, Rune Johansen har vært styreleder i Lille Eidsvoll siden starten. Han har jobbet sammen med Mona i mange år, både på Grand hotell og på Stortorget gjestgiveri. Rune har ledet åtte Nobels Fredsprisbanketter og arrangert kong Haralds 70-årsdag på Akershus festning.

Har drevet i minus siden starten – håper at alle gode ting er 2023

Søndag 29. januar inviterer de tre losjene og Mona, Morten og Rune alle som vil, til å ta en titt innom dørene på Odd Fellow.

– Det er en åpen dag og da vil vi vise frem huset og vise det frem til potensielle kunder som vil feire bursdag, bryllup, konfirmasjon eller barnedåp her. Vi har et tilbud i alle livets faser, påpeker styrelederen.

Mange velger også å ha minnestunden etter en begravelser i lokalene til Odd Fellow.

Samarbeidspartnerne er invitert

På åpen dag skal driverne dekke opp og invitere noen av samarbeidspartnerne sine, Ski brudesalong kommer ikke; de er opptatt i en bryllupsmesse i Oslo den dagen. Men Korneliussen i Ski & Langhus gårdsegg kommer, det samme gjør Spydeberg bakeri. Ski blomster er invitert.

– Odd Fellow er en del av den åpne dagen, og de ønsker å rekruttere flere medlemmer. De vil vise frem salene i andre etasje og fortelle om arbeidet sitt. Odd Fellow deler med jevne mellomrom ut støtte til frivillige organisasjoner. Vi kommer til å vise frem selskapslokalene i første etasje og by på litt å bite i i form av søndagsvafler, forteller Rune.

Alle som kommer på besøk denne dagen, får utdelt et lodd og vil være med i trekningen av fine premier.