Folkefest på Flåtestad da kunstgresset åpnet

Flott: Flåtestad Fair Play Arena sydet av liv søndag ettermiddag. begge FOTO: STIG PERSSON

Flott: Flåtestad Fair Play Arena sydet av liv søndag ettermiddag. begge FOTO: STIG PERSSON

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

GREVERUD: Søndag ettermiddag var en gledens dag for fotballgruppa i Oppegård IL.

Endelig kunne de invitere til stor åpningsfest på Flåtestad Fair Play Arena, den nye kunstgressbanen. Gratis pølse, brus, kaffe og kake hørte med til feiringen.

Både ordfører Ildri Eidem Løvaas og varaordfører Harald Vaadal var på plass. Det var også ildsjelene som har stått på i en årrekke for å få realisert prosjektet.

Samarbeidsklima

Det har tatt sin tid. Mye på grunn av dårlig samarbeidsklima mellom idretten og Oppegård kommune. Det er det blitt en forandring på. I 2015 er samarbeidet et helt annet.

– Gratulerer med dagen, alle sammen. I hele min tid som gruppeleder for Høyre i Oppegård har jeg jobbet for å få et bedre samspill med idretten. Mange mennesker jeg har snakket med i idretten har vært oppgitt og fortvilet og møtt mange uforklarlige hendelser fra vår kommune. Det har vært viktig å komme bort fra det og komme over i et samarbeidsmodus hvor både politikere, idretten og kommunens administrasjon står sammen om de gode prosjektene, sa ordfører Ildri Eidem Løvaas.

Harald Vaadal fortsatte det arbeidet da han overtok som Høyres gruppeleder. Varaordføreren var også på plass på det lekre, nye kunstgresset på Flåtestad.

– Vi begynner å få bra kapasitet nå. Det er en vinn/vinn-situasjon. Flåtestad skole får bruke banen på dagtid, det gjør også Greverud, og idretten bruker den på kveldstid. Da har vi økt muligheten for fysisk trening for våre barn, og det er utrolig viktig, sa Harald Vaadal.

Gode løsninger

Ordføreren hadde mange godord om kunstgressprosjektet og alle ildsjelene i idretten i Oppegård.

– Det er mye arbeid igjen, men kunstgressprosjektet viser at vi sammen er interesserte i å få til gode løsninger i Oppegård. Gratulerer så mye med en flott bane. Håper dere som er barn som har lyst til å bli gode fotballspillere, kommer til å være masse på disse banene og trener på å drible, trikse, skyte på mål og bli gode fotballspillere, sa Ildri Eidem Løvaas.

I 2016 vil for første gang alle lag i OI ha kampene sine på kunstgress, og de har minst én trening i uken på kunstgress.

Det neste prosjektet for kunstgress er grusbanen ved klubbhuset på Østre Greverud.

Artikkeltags