Gå til sidens hovedinnhold

Mye å glede seg til under Oppegård Kirkekulturfestival

Artikkelen er over 6 år gammel

Publikum har et variert program i vente under Oppegård Kirkekulturfestival i april.

OPPEGÅRD: Den store festivalen arrangeres annethvert år og viser mye av det musikalske mangfoldet i bygda.
Festivalen 2015 starter med åpningsgudstjeneste i Greverud kirke søndag 12. april klokken 11.00. Da blir det kantategudstjeneste med Bach-kantaten «Erfreut euch, ihr Herzen» med Uyen Nguyens strykekvartett, profesjonelle musikere og solister og prosjektkor. Bernt Nordset er dirigent.
– Vi pleier å trekke en del av dette inn i gudstjenestene. Denne gangen legger vi inn en Bach-kantate. Det var slik Bach jobbet. Kantatene han skrev ble brukt i gudstjenestene. Vi får fire musikere fra London.

Gjør gjengjeld

Vietnameseren Uyen Nguyen kom hit til Sofiemyr som flyktning for 15-20 år siden og gikk på skole her. Så begynte han på musikkhøgskolen. Nå er han profesjonell musiker og jobber i London med mye forskjellig. Han fant ut at han hadde lyst til å gi noe tilbake til Oppegård. For snart to år siden startet han en sommerklasse for fiolinister her. Han tar med tre av elevene sine og stiller opp gratis, bare mot å få dekket reisen. Han gjør en skikkelig dugnadsjobb for oss, sier Bernt Nordset.

Populærmusikalsk

Klokken 19.00 samme kveld er det åpningskonsert i Sofiemyr kirke med Sigvart Dagsland og Engangskoret. Navnet er en smule misvisende; dette er 20. gang koret opptrer.
– Det startet som et engangskor for oss som ikke rekker å synge hver uke. Vi møtes to ganger i året. Dette er første gangen vi har invitert en stor artist til å synge med oss, sier Katrine Flaa som er kveldens dirigent.

Kjente sanger og samtidsmusikk

Engangskoret skal kore på flere av Sigvart Dagslands sanger. Her kan du kjøpe billetter på Kolbens nettside.
– Torjus Vierli er med på tangenter, forteller Flaa.
Mandag 13. april klokken 20.00 er det kammerkonsert i Sofiemyr kirke. Uyen Nguyens strykekvartett spiller klassisk og samtidsmusikk. Jon Harald Haug medvirker.

Lytt på nytt

Onsdag 15. april kl. 19.00 medvirker strykerne Ole Henrik Moe jr. og Kari Rønnekleiv og Espen Reinertsen (saksofon) og Eivind Nordset Lønning (trompet) på improvisasjonskonserten «Lytt på nytt!» i Oppegård kirke.
– Det mest eksperimentelle har vi i den eldste kirken, sier kirkeverge Mette Sjølli Grimstad forventningsfullt.

Rutter avslutter

Søndag 19. april kl. 19.00 avsluttes kirkekulturfestivalen med John Rutters Requiem i Greverud kirke. Greverud kammerkor, SkiMix, Østerås Vocalis, Sofiemyr kammerkor og orkester medvirker. Det gjør også sopranen Åshild Skiri Refsdal, og kantor Bent Erik Hodnebrog er dirigent for kvelden. Ca. 90 sangere er i aksjon.
Under hele Oppegård Kirkekulturfestival er det en utstilling på biblioteket som viser Kirkens rolle i Oppegård.
Festivalen er støttet av både Norsk Kulturråd og Oppegård 2015.
 

Kommentarer til denne saken