Hva er strategien, ordfører Sjøvold?

Hva er nytt? «Hva er det som er så nytt og viktig at man vraker en god renovasjonsløsning og mange arbeidsplasser?», lurer innsenderen på. Hun vil ha svar av ordfører Thomas Sjøvold.

Hva er nytt? «Hva er det som er så nytt og viktig at man vraker en god renovasjonsløsning og mange arbeidsplasser?», lurer innsenderen på. Hun vil ha svar av ordfører Thomas Sjøvold.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerLeste nylig at det i Oppegård kommune er en ny renovasjonsløsning på gang. Kommunestyret valgt å si opp medlemskapet i Follo Ren IKS med 27 mot 4 stemmer.

Et overveldende flertall velger å si opp en renovasjonsløsning som de fleste jeg kjenner er fornøyd med. Follo Ren IKS er at samarbeid mellom kommunene i Follo, et samarbeid som jeg trodde fungerte godt.

Som innbygger i Oppegård og Follo synes jeg det er viktig og riktig at Follo-kommunene samarbeider om store oppgaver som kommunene hver for seg ikke kan gjøre alene. Jeg synes Follo Ren IKS har vært et godt eksempel på interkommunalt samarbeid.

Når så Oppegård kommune med et kjempestort flertall velger å gå ut av dette samarbeidet må det være tungtveiende grunner for dette som er vanskelig å forstå for menigmann.

Vi har en renovasjonsløsning som fungerer godt. Follo Ren IKS gir arbeidsplasser som det er mangel på i Follo. Arbeiderpartiet i Oppegård bryr seg heller ikke om disse arbeidsplassene, noe stort må være på gang. Ordføreren uttaler også at dette var et strategisk valg. Uttalelsen virker fremtidsrettet og viser handlingskraft, men hva betyr det?

I Oslo har vi opplevd en søppelfadese uten sidestykke, men det var for å få en billigere renovasjonsløsning ved å konkurranseutsette oppgaven. Konkurranseutsetting er partiet Høyre sitt varemerke for å få billigere løsninger, men i Oppegård vil vi få en dyrere løsning så økonomi er tydeligvis ikke målet her.

Derfor er mitt spørsmål til Thomas Sjøvold: Hva er strategien som ligger bak dette valget? Hva er det som er så nytt og viktig at man vraker en god renovasjonsløsning, mange arbeidsplasser, gir opp et mangeårig samarbeid med kommuner man håpet å bli slått sammen med, og som attpåtil koster «flesk» for innbyggerne? Jeg bare spør? Venter i spenning på svaret.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags