Internasjonal turgruppe starter opp i Oppegård

Velkommen: Alle er velkommen til å bli med når Oppegård Turlag inviterer til søndagstur i skog og mark.

Velkommen: Alle er velkommen til å bli med når Oppegård Turlag inviterer til søndagstur i skog og mark.

Artikkelen er over 2 år gammel

Oppegård Turlag ønsker å få med seg flest mulig av kommunens innvandrere på tur. – På våre internasjonale turer kan du øve på å snakke norsk, bli kjent med andre mennesker og lære om norsk turliv, sier Torbjørn Aas i turlaget.

DEL

OPPEGÅRD: Oppegård Turlag, som fyller fem år i år, er et lokallag av Den Norske Turistforening (DNT).

DNT, som ble stiftet for 150 år siden, vil ha flere med på tur og et av satsingsområdene er mennesker fra andre land og kulturer. Også i Oppegård bor det mange innflyttere fra andre land eller mennesker som har bakgrunn i andre kulturer og mange er ukjente med norsk natur og friluftsliv.

– Alle er velkommen til å være med på turene, sier lederen Torbjørn Aas for Oppegård Turlags i en melding.

I Oppegård bor det mange innflyttere fra andre land eller mennesker som har bakgrunn i andre kulturer og mange er ukjente med norsk natur og friluftsliv. Dette tenker turlaget å gjøre noe med.

Søndagstur i skog og mark

– Vi kommer til å ha fire søndagsturer før sommeren. Den første turen blir søndag 4. mars og da skal vi gå fra Oppegård stasjon til Ski stasjon gjennom Nøstvetmarka. Det er cirka åtte kilometer og vi regner med å bruke omtrent fire timer på turen. Det blir en god pause underveis, slik at vi får tid til å spise niste. Underveis vil vi passere den gamle husmannsplassen Stuene hvor det nå er søndagskafé som kanskje er åpen når vi kommer. Vi skal gå til fots, ikke på ski. Det kan være litt snø eller is i skogen, så gode sko eller støvler samt brodder er lurt å ha med, sier Torbjørn.

Ønsker nordmenn med

Han oppfordrer etablerte nordmenn til å bli med på turene.

– Mange nordmenn vil gjerne bli kjent med våre nye landsmenn og -kvinner og dette er en fin mulighet til å møte mennesker fra andre kulturer.

Turlaget har fra før av både søndagsturer og overnattingsturer for voksne, Barnas Turlag-turer og ikke minst mandagsturene til Aktiv i 100 med gjennomsnittlig over 40 deltagere på hver tur.

Slår et slag for BUA og OMA

Nye støvler er ganske dyre å kjøpe i butikken, men det fins andre muligheter. På biblioteket på Kolbotn kan du låne både støvler og ryggsekk helt gratis, akkurat som du låner bøker. I gjenbruksbutikken OMA (Sofiemyrveien 16) selges brukt turutstyr til lave priser. På loppemarkeder vil du også vanligvis finne en del turutstyr som ikke koster så mye.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken