André (12) skal spille VM i Portugal

Liten, kjapp og teknisk. Slik beskrives André.

Liten, kjapp og teknisk. Slik beskrives André.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Svært få nordmenn får spille et fotball-VM. André Ingemoen Moi (12) er en av de heldige.

DEL

OPPEGÅRD: Oppegård-gutten skal denne uken spille i "VM for yngre" i Portugal. Han er tatt ut på et av lagene til Norsk Fotballakademi i klassen G 97/98.
- Jeg gleder meg veldig og har lyst til å vise meg frem. Det er mange gode spillere der, også er det talentspeidere, sier André.

Kan møte storklubber

I kamp mot mange unge fotballtalenter, ble unggutten plukket ut for å representere akademiet.
- Jeg hadde egentlig ikke troen på at jeg kom til å bli tatt ut fordi det var så mange som kjempet om plassene, røper André. Men lørdag dro den tekniske spissen sydover for å konkurrere mot verdens beste klubblag. Blant annet Real Madrid, Barcelona, Ajax, Boca Juniors, Inter og Benfica er med i VM-et.
- Jeg forventer ikke at vi går videre til sluttspill. Men det hadde vært moro å score mot et bra lag, sier André. Dessverre for 12-åringen er ikke det aller gjeveste laget med i turneringen.
- Jeg skulle gjerne ha spilt mot Arsenal fordi det er favorittlaget mitt. Men de er ikke med, sier unggutten, som visstnok skal minne om en velkjent Arsenal-stjerne.
- Jeg er liten og kjapp, og ifølge pappa har jeg litt lik spillestil som Theo Walcott.

Startet på fotballakademi

Rett etter jul bestemte André seg for å begynne på Norsk Fotballakademi. Akademiet er et klubbuavhengig alternativ for unge spillere som har lyst til å satse litt ekstra på fotballen, og treningene foregår i Oslo og Bærum. I tillegg spiller André på Oppegårds G96-lag. 12-åringen innrømmer at ambisjonene er store.
- Jeg har lyst til å bli proff. Drømmen er å avgjøre en Champions League-finale for Arsenal - mot Manchester United, gliser André, som trener rundt ti økter i uken.

Uthevet sitat:
"Jeg har lyst til å bli proff. Drømmen er å avgjøre en Champions League-finale for Arsenal - mot Manchester United
André Moi (12)Artikkeltags