«Det er helt uakseptabelt å tilby sykehjemsplass der menneskelige behov ignoreres»

OPPGITT: Gunvor Yttervik Holmgren er langt fra imponert over kommunalsjef Else Karin Myhrene kommentar til artikkelen Holmgren hadde på trykk i forrige uke. FOTO: VIVI RIAN

OPPGITT: Gunvor Yttervik Holmgren er langt fra imponert over kommunalsjef Else Karin Myhrene kommentar til artikkelen Holmgren hadde på trykk i forrige uke. FOTO: VIVI RIAN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kommunalsjefens kommentar til min artikkel i ØB 11. august om forholdene på sykehjemmet i Oppegård, er trist lesning.

Det er ikke slik, kommunalsjef, at ekteparet Holmgren bare opplevde forholdene på sykehjemmet lite tilfredsstillende. Forholdene var lite tilfredsstillende.

Det jeg skrev i ØB 11. august 2015 var dessverre slik som det ble fortalt.

Helt uakseptabelt

Det er helt uakseptabelt å tilby sykehjemsplass der menneskelige behov ignoreres.

Det burde kommunalsjefen sagt og våget å kalle en spade for en spade. Da først kan forhold bedres, forhåpentligvis ikke bare for dem som roper, men for alle syke og gamle og deres pårørende.

Jeg har i et år skriftlig orientert bl.a. bestillerkontor og kommunalsjef om våre erfaringer. Jeg har bedt om noen ukeopphold i året på Høyås sykehjem for en syk mann. Der har han sine dagopphold og der er han kjent.

Kommunen ignorer både legeattester og pasientbehov. Alle skal presses i samme støpeskje. Det er mange sommeruker siden jeg skriftlig sa fra meg kommunens tilbud, etter siste såkalte avlastning på Greverud sykehjem, og jeg har ikke fått noen beklagelse før nå.

Ringt og beklaget

Først når pressen puster Helse-Norge i nakken kommer beklagelsene. Greverud sykehjem ved leder ringte i dag og beklaget det som skjedde, og lovet å bli bedre.

Det satte vi pris på, og ønsker Greverud sykehjem lykke til med forbedringene. Den samme beklagelse burde kommunalsjef helse i Oppegård kommet med, i stedet for intetsigende tåkeprat, som ikke fører noen steds hen.

Først når pressen puster Helse-Norge i nakken kommer beklagelsene

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken