Elisabeth ble redningskvinne med fiolin

Vilde Frang Bjerke rakk ikke frem til konserten i tide og Elisabeth Dingstad (bildet) fra Kolbotn hoppet sporty inn som solist på Troldhaugen.

Vilde Frang Bjerke rakk ikke frem til konserten i tide og Elisabeth Dingstad (bildet) fra Kolbotn hoppet sporty inn som solist på Troldhaugen.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Fiolinisten Elisabeth Dingstad (25) fra Kolbotn reddet konserten på Troldhaugen utenfor Bergen.

DEL

BERGEN/ KOLBOTN: På knapt 12 timers varsel steppet hun inn for Vilde Frang Bjerke til den utsolgte konserten på Troldhaugen utenfor Bergen.

– Nå har jeg gjort det også. Jeg fikk beskjed fra Alf Richard Kraggerud kl. 23.30 lørdag og konserten var kl. 11.30 søndag formiddag. Jeg lå mesteparten av natten og tenkte på det jeg skulle spille. Så det ble ikke så mange timer søvn, forteller Elisabeth Dingstad på telefonen fra Bergen, hvor hun oppholder seg i anledning Festspillene.

Konserten var annonsert med Vilde Frang Bjerke som solist på fiolin sammen med en pianist på Troldhaugen søndag 24. mai.

– Du må stille, Elisabeth!

Lørdag ble det klart at Vilde ikke ville rekke frem til konserten i tide på grunn av transportvanskeligheter.

Programsjefen for Festspillene tok da kontakt med Alf Richard Kraggerud, som er leder for Razumovsky-ensemblet, hvor Elisabeth Dingstad spiller. Han anbefalte Elisabeth som en ypperlig erstatter.

– Jeg fikk ikke anledning til å protestere en gang, men det var sikkert like greit å hoppe rett i det, mener fiolinisten fra Kolbotn.
– Det ble bare tid til en kort prøve med pianisten før publikum ankom.

Tre konserter

Elisabeth spilte en lengre sonate av Gabriel Fauré, for øvrig det samme stykket hun skal spille til mastergraden 9. juni, og høstet lang og velfortjent applaus fra et fullsatt Troldhaugen.

Det er ingen tilfeldighet at Elisabeth Dingstad befinner seg i Bergen for tiden. Som medlem av Razumovsky-ensemblet med unge norske og internasjonale talenter, skal hun medvirke i henholdsvis en oktett, en septett og en strykekvartett. Det betyr til sammen tre konserter under Festspillene.

Berlinerfilharmonikerne

– Jeg er ganske fersk i dette ensemblet og var med første gang for en måned siden. Da hadde vi tre konserter i Wigmore Hall i London, hvor de fleste av oss spilte sammen for første gang.

De siste to årene har hun vært elev ved Karajan-akademiet i Berlin og den første nordmann som har fått plass ved dette prestisjefylte akademiet. Det inkluderer også lærlingplass i det mange mener er verdens beste orkester, Berlinerfilharmonikerne, som hun har spilt over 200 konserter med.

Risør kammermusikkfestival

Om knappe to uker venter eksamen ved Karajan-akademiet og deretter tilværelsen som frilanser.

– Det første som skal skje er deltagelse i Risør kammermusikkfestival, hvor jeg har vært med siden jeg var 16 år.
– Selv om det er mange blanke ark fremover bekymrer jeg meg ikke for fremtiden.

Artikkeltags